tungen (menneskelige anatomi): billede, funktion, definition, problemer, og mere

Oral Health Trends

Tungen er en muskuløs organ i munden. Tungen er dækket med fugtig, lyserød væv kaldet slimhinde. Bittesmå bump kaldet papiller giver tungen sin ru tekstur. Tusinder af smagsløgene dækker overfladerne af papiller. Smagsløg er samlinger af nerve-lignende celler, der forbinder til nerver løber ind i hjernen.

Tungen er forankret til munden af ​​baner af hårde væv og slimhinden. Tøjret holde den forreste del af tungen kaldes frenum. På bagsiden af ​​munden, er tungen forankret i hyoidbenet. Tungen er afgørende for at tygge og synke mad, samt for tale.

De fire almindelige smag er sød, sur, bitter, og salt. En femte smag, kaldet umami, skyldes smage glutamat (til stede i MSG). Tungen har mange nerver, der hjælper registrere og transmittere smag signaler til hjernen. På grund af dette, kan alle dele af tungen detektere disse fire fælles smag; den almindeligt beskrevet “smag map” af tungen ikke rigtig eksisterer.

Du \ ‘ll finde tips og tricks samt de seneste nyheder og forskning i oral sundhed.

Du er i øjeblikket

Kun 18,5% af mange mennesker i verden tandtråd aldrig. Du går glip af en enkel måde at gøre en stor forskel i sundheden for din mund. Uanset hvor godt du børster, plak stadig danner mellem tænderne og langs dit tandkød. Floss fjerner fødevarer fanget mellem tænderne og fjerner film af bakterier, der danner der før den vender for at plak, som kan forårsage tandkødsbetændelse (gingivitis), hulrum og tandtab. Prøv tandtråd bare en tand at komme i gang.

Du er en af ​​31% af mange mennesker i verden, der ikke bruge tandtråd dagligt. Du går glip af en enkel måde at gøre en stor forskel i sundheden for din mund. Uanset hvor godt du børster, plak stadig danner mellem tænderne og langs dit tandkød. Tandbørste børster alene kan ikke rense effektivt mellem disse trange pladsforhold. Tandtråd fjerner op til 80% af den film, der hærder til plak, som kan forårsage tandkødsbetændelse (gingivitis), hulrum og tandtab. Målet for 3 dage mere!

Du er en af ​​31% af mange mennesker i verden, der ikke bruge tandtråd dagligt, men du er godt på vej til at gøre en positiv indvirkning på dine tænder og tandkød. Uanset hvor godt du børster, plak stadig danner mellem tænderne og langs dit tandkød. Tandbørste børster alene kan ikke rense effektivt mellem disse trange pladsforhold. Tandtråd fjerner op til 80% af den film, der hærder til plak, som kan forårsage tandkødsbetændelse (gingivitis), hulrum og tandtab. Målet for alle 7 dage!

Kun 50,5% af mange mennesker i verden floss dagligt, og godt for dig, at du er en af ​​dem! Uanset hvor godt du børster, plak stadig danner mellem tænderne og langs dit tandkød. Tandbørste børster alene kan ikke rense effektivt mellem disse trange pladsforhold. Tandtråd fjerner op til 80% af den film, der hærder til plak, som kan forårsage tandkødsbetændelse (gingivitis), hulrum og tandtab. Tillykke god mundhygiejne vane!

Du kan finde tips og tricks samt de seneste nyheder og forskning i oral sundhed.

KILDER

Dental Association, raske mennesker 2010