tromboflebitis

Tromboflebitis (Throm-Boe-Fluh-BY-tis) opstår, når en blodprop blokerer en eller flere af dine blodårer, typisk i benene. I sjældne tilfælde kan tromboflebitis (undertiden kaldet årebetændelse) påvirker vener i dine arme eller nakke.

De berørte vene kan være nær overfladen af ​​huden, der forårsager superficiel tromboflebitis, eller dybt i en muskel, der forårsager dyb venetrombose (DVT). Tromboflebitis kan være forårsaget af traumer, kirurgi eller langvarig inaktivitet. Overfladisk tromboflebitis kan forekomme hos personer med åreknuder.

En blodprop i en dyb vene øger din risiko for alvorlige helbredsproblemer, herunder muligheden for en løsnede blodprop (emboli) rejser til lungerne og blokerer en arterie der (lungeemboli). Dyb venetrombose er normalt behandlet med blodfortyndende medicin. Overfladisk tromboflebitis er undertiden behandles med blodfortyndende medicin, også.

Superficiel tromboflebitis symptomer omfatter

Dyb venetrombose symptomer omfatter

Når en blodåre tæt på overfladen af ​​din hud er påvirket, kan du se en rød, hård og øm ledningen lige under overfladen af ​​din hud. Når en dyb vene i benet er påvirket, kan din ben bliver hævede, ømme og smertefulde.

Se din læge, hvis du har en rød, hævet eller bud vene – især hvis du har en eller flere risikofaktorer for tromboflebitis. Hvis du har hævede ben og smerter langs med åndenød eller brystsmerter, der gør ondt, når du tager en dyb indånding, gå til en skadestue. Disse tegn og symptomer kan indikere dyb venetrombose, som øger din risiko for en løsnede blodprop rejser gennem dine blodårer til dine lunger.

Hvornår skal se en læge

Hvad du kan gøre

Årsagen til tromboflebitis er en blodprop. Blodpropper kan være forårsaget af mange forskellige ting – nemlig noget, der får dit blod ikke cirkulere ordentligt. Det er muligt, en blodprop, der forårsager tromboflebitis kan være forårsaget af

Din risiko for tromboflebitis øges, hvis du

Hvad de kan forvente fra din læge

Jo flere risikofaktorer du har, jo højere er din risiko for tromboflebitis. Hvis du har en eller flere risikofaktorer, skal du sørge for at drøfte forebyggelsesstrategier med din læge, før lange perioder med inaktivitet, såsom efter en elektiv kirurgi eller under en lang flyvning eller bil ride.

Hvad du kan gøre i mellemtiden

Hvis tromboflebitis er i en vene lige under huden (overfladisk vene), komplikationer er sjældne. Men hvis koagulatet forekommer i en dyb vene kan De udvikle en alvorlig medicinsk tilstand kendt som dyb venetrombose. Hvis det sker, at risikoen for alvorlige komplikationer er størst. Komplikationer kan omfatte

Dyb venetrombose kan også beskadige ventiler i venerne i benene. Vener har ventiler for at forhindre blodet i at løbe tilbage som det gradvist skubbet op ad bakke mod dit hjerte. Når ventilerne i venerne i benene ikke fungerer ordentligt, kan der opstå flere problemer

Hvis du har symptomer på tromboflebitis, såsom en rød, hævet eller bud vene, se din læge med det samme. Hvis vene hævelse og smerte er svær eller du har andre symptomer, der kunne indikere en blodprop rejser til lungerne, såsom åndenød eller hoste blod op, besøge din læge eller din lokale alarmnummer.

Hvis du har tid, før din udnævnelse, her er nogle oplysninger, der kan hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse, og hvad de kan forvente fra din læge.

Din tid med din læge er begrænset, så forbereder en liste af spørgsmål vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid sammen. Liste dine spørgsmål fra vigtigst for mindst vigtigt i tilfælde tiden løber ud. For tromboflebitis, at nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge

Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål. Være klar til at besvare dem kan forbeholde tid til at gå over alle punkter, du ønsker at bruge mere tid på. Din læge kan bede

Før din læge udnævnelse, kan du begynde nogle egenomsorg foranstaltninger. Du kan bruge en varm vaskeklud som kompres på det berørte område, og ophøje det berørte ben til at hjælpe med ubehag. Hvis du beslutter at tage en smertestillende, såsom ibuprofen (Advil, motrin IB, andre), skal du sørge for at fortælle din læge. Medicin kan interagere med andre blod blodpropopløsende medicin lægen ordinerer.

At diagnosticere tromboflebitis, vil din læge bede dig om det ubehag, du har haft, og derefter lede efter eventuelle berørte vener nær overfladen af ​​din hud. For at afgøre, om du har overfladisk tromboflebitis eller dyb venetrombose, kan din læge vælge en af ​​disse tests

Hvis tromboflebitis sker i en blodåre lige under huden, kan din læge anbefale egenomsorg trin, der omfatter anvender varme til det smertefulde område, opløftende de berørte ben og bruger en over-the-counter NSAID (NSAID). Betingelsen normalt ikke kræver hospitalsindlæggelse og forbedrer markant inden for en måned.

Din læge kan også anbefale disse behandlinger for tromboflebitis, herunder dyb venetrombose

Ud over medicinske behandlinger, der er nogle egenomsorg foranstaltninger, du kan tage for at hjælpe med at forbedre tromboflebitis.

Hvis du har overfladisk tromboflebitis

Hvis du har dyb venetrombose

Hvis du tager warfarin, så spørg din læge, hvis du har brug for at ændre din kost. Fødevarer med højt vitamin K, såsom bladgrøntsager grønne grøntsager og raps olie, kan påvirke den måde, denne medicin virker.

Aspirin anbefales ikke til folk tager warfarin (Coumadin), fordi det kunne tynde dit blod for meget. Lad din læge, hvis du allerede er at tage aspirin af en anden grund.

Sidder under en lang flyvning eller køretur kan forårsage hævede ankler og kalve. Den inaktivitet øger også din risiko for tromboflebitis i venerne i benene. For at forhindre en blodprop fra formgivning

På flyvninger eller til bilture, der varer mere end fire timer, træffe yderligere forholdsregler for at reducere din risiko for dyb venetrombose

Hvis du er i øget risiko for dyb venetrombose, tale med din læge, før dit fly. Han eller hun kan anbefale, at du bruger

besøge din læge