tordenskrald hovedpine

Tordenskrald hovedpine lever op til deres navn, sensationsprægede din opmærksomhed som en tordenskrald. Smerten af ​​disse pludselige, alvorlige hovedpine toppe inden for 60 sekunder, og kan begynde at falme efter en time. Nogle tordenskrald hovedpine, men kan vare i mere end en uge.

Tordenskrald hovedpine er ofte en advarsel tegn på potentielt livstruende tilstande, som regel knyttet til blødninger i og omkring hjernen. Det er derfor, det er så vigtigt at søge lægehjælp, hvis du oplever et tordenskrald hovedpine.

Nogle mennesker kan også opleve tordenskrald hovedpine som en del af en potentielt tilbagevendende hovedpine lidelse, kendt som primær tordenskrald hovedpine. Men denne diagnose bør kun foretages efter en grundig medicinsk vurdering og fjernelse af andre mulige underliggende årsager.

Tordenskrald hovedpine er dramatisk. Symptomerne omfatter smerter,

Søg straks lægehjælp for enhver hovedpine, der kommer pludseligt og alvorligt.

Nogle tordenskrald hovedpine forekommer som et resultat af nogen indlysende fysisk årsag.

I andre tilfælde kan potentielt livstruende tilstande være ansvarlig, herunder

Hvornår skal se en læge

Hvad du kan gøre

Tordenskrald hovedpine er ofte først diagnosticeret af en skadestue læge. Men i nogle tilfælde, når du kalder at oprette en aftale, kan du blive henvist straks til en læge, der har specialiseret sig i hjernen og nervesystemet (neurolog).

Hvis du har tid, før din udnævnelse, er det en god ide at forberede. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse, og at vide, hvad de kan forvente fra din læge.

Hvad de kan forvente fra din læge

Forberedelse af en liste af spørgsmål vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid med din læge. For tordenskrald hovedpine, at nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge

CT-scanning

Tøv ikke med at stille spørgsmål, der opstår for dig.

Spinal tap

Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål, herunder

MRI

Følgende test er almindeligt anvendt til at afgøre, om nogen underliggende tilstand forårsager tordenbrag hovedpine.

Magnetisk resonans angiografi

Testning for tordenskrald hovedpine starter ofte med et edb-tomografi (CT) scanning af hovedet for at søge efter en underliggende årsag til hovedpine. CT-scanninger tage røntgenbilleder, der skaber skive-lignende, tværgående billeder af din hjerne og hoved.

En computer kombinerer disse billeder for at skabe et fuldstændigt billede af din hjerne. Undertiden en jod-baseret farvestof anvendes til at forøge billedet.

Sommetider kan være behov for en rygmarvsprøve (lumbalpunktur) samt. Med denne procedure, at lægen fjerner en lille mængde af den væske, der omgiver hjernen og rygmarven. Cerebrospinalvæske prøve kan testes for tegn på blødning eller infektion.

I nogle tilfælde kan magnetisk resonans (MRI) udføres til yderligere vurdering. Med denne imaging undersøgelse, er et magnetfelt og radiobølger bruges til at skabe tværgående billeder af de strukturer i din hjerne.

MRI maskiner kan også anvendes til at kortlægge blodgennemstrømningen i din hjerne i en test kaldet en magnetisk resonans angiografi.

Der er ingen enkelt behandling for tordenskrald hovedpine, fordi der findes så mange potentielle årsager. Behandlingen tager sigte mod den underliggende årsag til hovedpine – hvis der findes.

Du kan finde det nyttigt at tale med andre mennesker, der oplever smertefulde hovedpine. Prøv at finde en støttegruppe i dit område for at lære, hvordan andre folk til at klare deres hovedpine smerter og ubehag.

besøge din læge