testosteron terapi hos kvinder: betyder det øge sexlyst?

Forskning viser, at hormonet testosteron forbedrer sexlyst – samt andre seksuelle problemer – i visse kvinder med seksuel dysfunktion.

Men langtidssikkerheden af ​​testosteron terapi for kvinder er ukendt. Af denne grund, nogle læger er tilbageholdende med at anbefale det. Testosteron terapi normalt ordineres kun for kvinder, der har et tilstrækkeligt østrogen niveauer.

Testosteron terapi kan være hensigtsmæssigt, hvis

sikkerhedsdata Langsigtede på testosteron terapi for postmenopausale kvinder, der har en historie af bryst eller livmoderkræft eller dem, der har hjerte-kar-eller leversygdom mangler.

Testosteronbehandlingen kommer i mange former, såsom cremer, geler, plastre eller piller. Den indgivelsesmåde og dosering vedrører sikkerhedsrisici, så det er vigtigt at diskutere fordele og ulemper med din læge.

Testosteron præparater ikke godkendt af Food and Drug Administration til brug hos kvinder. Så hvis testosteron er foreskrevet, det er for off-label.

Selvom testosteron bidrager til en sund seksuel funktion hos kvinder, mange andre faktorer spiller også en rolle i postmenopausal seksuel dysfunktion. Disse faktorer omfatter nedsat østrogen niveauer, vaginal tørhed, medicin bivirkninger, kroniske sygdomme, tab af en ægtefælle eller partner, manglende følelsesmæssig intimitet, konflikt, stress, eller humør bekymringer.

Med