testikelkræft behandlinger og præparater

Mulighederne for at behandle din testikelkræft afhænger af flere faktorer, herunder type og stadium af kræft, din generelle sundhed, og din egen s.

Operationer anvendes til behandling af testikelkræft omfatter

I tilfælde af tidlig-stadie testikelkræft, kan kirurgi være den eneste behandling er nødvendig.

Kirurgi

Hvis operation er din eneste behandling for testikelkræft, vil din læge anbefale en tidsplan for opfølgning udnævnelser. På disse aftaler – typisk hvert par måneder for de første par år og derefter mindre hyppigt efter det – du vil gennemgå blodprøver, CT-scanninger og andre procedurer for at kontrollere for tegn på, at din kræft er vendt tilbage.

Strålebehandling bruger high-powered energi bjælker, såsom X-stråler, til at dræbe kræftceller. Under strålebehandling, er du placeret på et bord og en stor maskine flytter omkring dig, sigter energi bjælker på præcise punkter på kroppen.

strålebehandling

Strålebehandling er en behandlingsmulighed, der er undertiden anvendes i mennesker, der har seminom type testikelkræft. Strålebehandling kan anbefales efter operation for at fjerne din testikel.

Kemoterapi

Bivirkninger kan omfatte træthed, samt hud rødme og irritation i dine abdominale og lysken områder. Strålebehandling er også tilbøjelige til at forårsage infertilitet. Tal med din læge om dine muligheder for at bevare din sæd, før du begynder strålebehandling.

Kemoterapi behandling bruger medicin til at dræbe kræftceller. Kemoterapi narkotika rejse i hele kroppen til at dræbe kræftceller, der kan have migreret fra den oprindelige tumor.

Kemoterapi kan være din eneste behandling, eller det kan anbefales før eller efter lymfeknude fjernelse kirurgi.

Bivirkninger ved kemoterapi afhænger af de lægemidler, der anvendes. Spørg din læge, hvad de kan forvente. Almindelige bivirkninger omfatter træthed, kvalme, hårtab og en øget risiko for infektion. Der er medicin og behandlinger til rådighed, der reducerer nogle af de bivirkninger af kemoterapi.

Kemoterapi er også tilbøjelige til at forårsage infertilitet, som kan være permanent. Tal med din læge om dine muligheder for at bevare din sæd, før du begynder kemoterapi.