terazosin (oral rute) beskrivelse og mærker

Terazosin anvendes til behandling af forhøjet blodtryk (hypertension).

Højt blodtryk øger arbejdsbyrden for hjertet og arterierne. Hvis det fortsætter i lang tid, kan hjertet og arterierne ikke fungere korrekt. Dette kan beskadige blodkarrene i hjernen, hjertet og nyrerne, hvilket resulterer i et slagtilfælde, hjertesvigt eller nyresvigt. Forhøjet blodtryk kan også øge risikoen for hjerteanfald. Disse problemer kan være mindre tilbøjelige til at opstå, hvis blodtrykket er kontrolleret.

Terazosin hjælper med at sænke blodtrykket ved at afslappe blodkarrene, så blodet passerer gennem dem lettere.

Terazosin anvendes også til behandling af godartet forstørret prostata (benign prostatahyperplasi [BPH]). Godartet forstørrelse af prostata er et problem, kan forekomme hos mænd, når de bliver ældre. Prostata er placeret under blæren. Som prostata udvides, kan visse muskler i kirtlen bliver stram og komme i vejen af ​​røret, der dræner urin fra blæren. Dette kan give problemer i urinating, såsom et behov for at urinere ofte, en svag strøm ved vandladning, eller en følelse af ikke at kunne tømme blæren helt.

Terazosin hjælper afslappe musklerne i prostata og åbning af blæren. Dette kan bidrage til at øge strømmen af ​​urin og / eller reducere symptomerne. Dog vil terazosin ikke hjælpe skrumpe prostata. Prostata kan fortsætte med at vokse. Dette kan forårsage symptomerne at blive værre med tiden. Derfor selvom terazosin kan mindske de problemer, som forstørret prostata nu, kirurgi stadig kan være behov for i fremtiden,.

Capsule, Kapsel, Fyldt Liquid; Tablet

Terazosin er kun tilgængelig med lægens recept.

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer