telbivudin (oral rute) beskrivelse og mærker

Telbivudin anvendes til behandling af kronisk hepatitis B infektion. Telbivudin er ikke en kur mod hepatitis B-infektion, men det kan sænke mængden af ​​virus i kroppen og kan nedsætte evnen af ​​virus til at formere sig.

Denne medicin er kun tilgængelig med lægens recept.

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For denne medicin, bør overvejes følgende

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder over for virkningerne af telbivudin i den pædiatriske population. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Selvom relevante undersøgelser om forholdet af alder over for virkningerne af telbivudin ikke er blevet udført i den geriatriske population, der ikke forventes geriatriske-specifikke problemer, til at begrænse nytten af ​​telbivudin hos ældre. Men ældre patienter er mere tilbøjelige til at have aldersrelaterede nyreproblemer, hvilket kan kræve forsigtighed og en justering af dosis for patienter, der fik telbivudin.

Tablet; Løsning

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

allergier

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager denne medicin, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Pediatric

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Geriatric

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​denne medicin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Graviditet

Amning

Lægemiddelinteraktioner

Tag denne medicin nøjagtigt som anvist af din læge. Du må ikke tage mere af denne medicin og ikke tage det oftere end lægen beordrede. Denne medicin fungerer bedst, hvis der er en konstant mængde i blodet. For at holde blodet konstant, tage denne medicin på samme tidspunkt hver dag, og gå ikke glip af nogen doser.

Denne medicin bør komme med en medicin guide og patientinformation insert. Læs og følg disse instruktioner nøje. Spørg din læge, hvis du har spørgsmål.

Andre interaktioner

Du kan tage denne medicin med eller uden mad.

Andre medicinske problemer

Mål oral væske korrekt ved hjælp af markante dosering kop, der kommer med pakken. Skyl doseringsbægret med vand efter hver brug.

Dosering

Den orale væske indeholder natrium. Spørg din læge til råds, hvis du er på en diæt med lavt natriumindhold.

Når din levering af denne medicin er ved at løbe tør, skal du kontakte din læge eller apoteket før tid. Må ikke tillader dig selv at løbe ud af denne medicin.

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Smid ubrugte orale væske 60 dage efter åbning af flasken. Ubrugt eller forældede medicin bør ikke sættes direkte i skraldespanden. Placer den i en lukket beholder først, såsom en forseglet pose, derefter ind i husholdningsaffaldet. Du kan også tage det til et fællesskab tage tilbagekøbsprogram, når de foreligger.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg for at sikre, at denne medicin fungerer korrekt. Blod eller urinprøver kan være behov for at kontrollere for uønskede virkninger.

Brug ikke denne medicin, hvis du også bruger pegyleret interferon alfa-2a (Pegasys®). Ved hjælp af disse lægemidler sammen kan øge din risiko for at have perifer neuropati.

To sjældne, men alvorlige reaktioner på medicinen er laktatacidose (for meget syre i blodet) og levertoksicitet, som omfatter en forstørret lever. Disse er mere almindeligt, hvis du er kvinde, meget overvægtige (fede), eller har taget anti-HIV-medicin i lang tid. Ring til din læge, hvis du har mere end én af disse symptomer: abdominal eller maven ubehag eller kramper, mørk urin, nedsat appetit, diarré, en generel følelse af ubehag; lyse afføring, muskelkramper eller smerter, kvalme, usædvanlig træthed eller svaghed, besvær med at trække vejret, opkastning, eller gule øjne eller hud.

Hvis du har muskelsmerter, smerter, ømhed eller svaghed efter at bruge medicinen, ringe til din læge med det samme. Disse kunne være symptomer på en tilstand kaldet myopati.

Mistede dosis

Stop med at bruge denne medicin og tjekke med din læge, hvis du har brændende, følelsesløshed, prikken eller smertefulde fornemmelser i arme, hænder, ben eller fødder. Disse kan være symptomer på en tilstand kaldet perifer neuropati.

Opbevaring

Hepatitis B-infektion kan blive værre, hvis behandling med telbivudin er stoppet. Du må ikke stoppe med at tage denne medicin uden at tjekke først med din læge.

Før du har nogen medicinske tests, fortæller lægen, der har ansvaret, at du tager denne medicin. Resultaterne af nogle tests kan blive påvirket af denne medicin.

Denne medicin vil ikke holde dig fra at give hepatitis B-virus til din partner under sex. Sørg for at du forstår og praktiserer sikker sex, selvom din partner har også hepatitis B. mandlige partner skal bruge en latex kondom under sex. Del ikke nåle og personlige ejendele, såsom tandbørster eller barberblade, der kan have blod eller kropsvæsker på dem med nogen.

Du må ikke tage anden medicin, medmindre de er blevet drøftet med din læge. Dette omfatter recept eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) lægemidler og naturlægemidler eller vitamintilskud.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.