teenagere og gruppepres

Alle taler om pres på teenagere, men hvor slemt er det? Odds er, er det ikke så slemt som de fleste forældre tror. Forældre kan lå vågen om natten at bekymre sig om, hvad andre børn vil tvinge deres børn til at gøre. Men “, når vi taler med de unge, de fortæller os denne vision gruppepres er yderst sjældent,” siger Stephen Wallace, seniorrådgiver for politik, forskning og uddannelse af Studerende Mod Destruktive beslutninger (Sadd).

Teenagere sjældent stærk arm hinanden til at prøve risikable ting. I stedet venner spille en mere subtil rolle i dit barns beslutninger. Teenagere er mere tilbøjelige til at hænge ud med andre teenagere, der gør de samme ting. For eksempel en undersøgelse fra forskere ved Columbia University viser, at børn er seks gange større sandsynlighed for at have haft en drink, hvis deres venner ofte drikker alkohol.

Den gode nyhed? Du kan have en mere kraftfuld positiv effekt på din teenager end du måske tror.

Teenagere føler sig ofte internt pres for at gøre de ting, som de mener deres jævnaldrende gør. “De fleste børn vildt overvurdere forekomsten af ​​alkohol og stofmisbrug,” siger Wallace, der skrev bogen, Reality Gap: Alkohol, narkotika og sex – hvad forældre ikke kender og Kids Er ikke fortælle.

Forældre, der ønsker at aflive myten om, at narkotika og alkohol er en teenager overgangsrite kan simpelthen citere fakta. En langsigtet, national undersøgelse af unge i lønklasse 8, 10 og 12 viser, at mange typiske teen adfærd faktisk er ved at miste popularitet.

Visse lægemidler får en dårlig rep som deres risici bliver mere kendt. Når teenagere mener, at deres venner vil se ned på dem for at tage et lægemiddel, de er langt mindre tilbøjelige til at bruge det. Desværre gælder dette ikke til stofbrug generelt. Som nogle lægemidler falder i unåde, nye hit scenen. Og det ofte tager år for teenagere at forstå deres nye farer.