tamoxifen (oral rute) beskrivelse og mærker

Tamoxifen er et lægemiddel, der blokerer virkningerne af østrogen hormon i kroppen. Det anvendes til behandling af brystkræft hos kvinder eller mænd. Det kan også bruges til at behandle andre former for kræft, som bestemmes af din læge.

Tamoxifen kan også anvendes til at reducere risikoen for at udvikle brystcancer hos kvinder, der har en høj risiko for at udvikle brystcancer. Kvinder med høj risiko for at udvikle brystkræft er mindst 35 år og har en kombination af risikofaktorer, der gør deres chance for at udvikle brystkræft 1,67% eller mere over de næste 5 år. Din læge vil hjælpe med at bestemme din risiko for at udvikle brystkræft.

Den nøjagtige måde, at tamoxifen værker mod kræft er ikke kendt, men det kan være relateret til den måde, det blokerer virkningen af ​​østrogen på kroppen.

Før du begynder behandling med tamoxifen, skal du og din læge taler om god denne medicin vil gøre det så godt som risikoen for at bruge det.

Tamoxifen er kun tilgængelig med lægens recept.

Når et lægemiddel er godkendt til markedsføring til en bestemt anvendelse, kan erfaringer viser, at det er også nyttigt for andre medicinske problemer. Selv om disse anvendelser ikke er medtaget i produktmærkning er tamoxifen bruges i visse patienter med følgende sygdomme

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer

Løsning; Tablet

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For denne medicin, bør overvejes følgende

allergier

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Geriatric

Mange lægemidler er ikke blevet undersøgt specifikt hos ældre mennesker. Derfor kan det ikke være kendt, om de arbejder nøjagtig samme måde, de gør hos yngre voksne. Selv om der er ingen specifikke oplysninger sammenligne brugen af ​​tamoxifen hos ældre med brug i andre aldersgrupper, forventes ikke denne medicin til at forårsage forskellige bivirkninger eller problemer hos ældre mennesker end den gør hos yngre voksne.

Graviditet

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager denne medicin, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Amning

Lægemiddelinteraktioner

Andre interaktioner

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Andre medicinske problemer

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler kan medføre en øget risiko for visse bivirkninger, men ved hjælp af begge lægemidler kan være den bedste behandling for dig. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Dosering

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Mistede dosis

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​denne medicin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Brug denne medicin kun som anvist af din læge. Brug ikke mere eller mindre af det, og ikke bruge det oftere end din læge bestilt. Den nøjagtige mængde medicin, du har brug er blevet omhyggeligt udarbejdet. Tager for meget kan øge risikoen for bivirkninger, mens de tager for lidt, kan ikke forbedre din tilstand.

Tamoxifen sommetider forårsager mild kvalme og opkastning. Det kan dog skal tages i flere uger eller måneder at være effektive,. Selv hvis du begynder at føle syg, ikke stoppe med at bruge denne medicin uden først at tjekke med din læge. Spørg din læge eller sygeplejerske efter måder at mindske disse virkninger.

Synk tabletterne hele med et glas vand. Du kan tage tabletterne med eller uden mad.

Hvis du kaster op kort tid efter at have taget en dosis af tamoxifen, tjekke med din læge. Du vil blive fortalt, om at tage den dosis igen eller at vente til næste planlagte dosis.

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Ring til din læge eller apotek for at få instruktioner.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg for at sikre, at denne medicin fungerer korrekt, og for at kontrollere for uønskede virkninger.

Opbevaring

En kvinde bør kontakte sin læge, hvis hun udvikler

Hvis du søge lægehjælp eller anden grund, skal du sørge for at fortælle din læge, at du tager tamoxifen eller har taget tamoxifen.

For kvinder: Tamoxifen kan gøre dig mere frugtbar. Det er bedst at bruge en form for prævention, mens du tager det. Du skal dog ikke bruge orale præventionsmidler ( “pillen”), da de kan ændre virkningen af ​​tamoxifen. Fortæl din læge, hvis du tror, ​​du er blevet gravid, mens De tager denne medicin.

På grund af den måde dette lægemiddel virker på kroppen, er der en chance for, at det kan forårsage uønskede effekter, som ikke forekommer indtil måneder eller år efter lægemidlet anvendes. Tamoxifen øger chancen for kræft i livmoderen (livmoderen) i nogle kvinder, der tager det. Tamoxifen kan forårsage blokeringer for at danne i en vene, lunge eller hjerne. Hos kvinder, kan tamoxifen fremkalde kræft eller andre problemer i livmoderen (livmoderen). Det medfører også leverkræft hos rotter. Desuden har tamoxifen blevet rapporteret at forårsage grå stær og andre øjenproblemer. Diskuter disse mulige effekter med din læge.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.