tamoxifen (oral rute) beskrivelse og mærker

Tamoxifen er et lægemiddel, der blokerer virkningerne af østrogen hormon i kroppen. Det anvendes til behandling af brystkræft hos kvinder eller mænd. Det kan også bruges til at behandle andre former for kræft, som bestemmes af din læge.

Tamoxifen kan også anvendes til at reducere risikoen for at udvikle brystcancer hos kvinder, der har en høj risiko for at udvikle brystcancer. Kvinder med høj risiko for at udvikle brystkræft er mindst 35 år og har en kombination af risikofaktorer, der gør deres chance for at udvikle brystkræft 1,67% eller mere over de næste 5 år. Din læge vil hjælpe med at bestemme din risiko for at udvikle brystkræft.

Den nøjagtige måde, at tamoxifen værker mod kræft er ikke kendt, men det kan være relateret til den måde, det blokerer virkningen af ​​østrogen på kroppen.

Før du begynder behandling med tamoxifen, skal du og din læge taler om god denne medicin vil gøre det så godt som risikoen for at bruge det.

Tamoxifen er kun tilgængelig med lægens recept.

Løsning; Tablet

Når et lægemiddel er godkendt til markedsføring til en bestemt anvendelse, kan erfaringer viser, at det er også nyttigt for andre medicinske problemer. Selv om disse anvendelser ikke er medtaget i produktmærkning er tamoxifen bruges i visse patienter med følgende sygdomme

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer