symptomer og årsager – pludseligt hjertestop

Pludseligt hjertestop symptomer er øjeblikkelig og drastiske og omfatter

Symptomer

Årsager

Sommetider andre tegn og symptomer forud pludseligt hjertestop. Disse kan omfatte træthed, besvimelse, blackouts, svimmelhed, brystsmerter, åndenød, svaghed, hjertebanken eller opkastning. Men pludseligt hjertestop ofte sker med ingen advarsel.

Hvis du har hyppige episoder med brystsmerter eller ubehag, hjertebanken, uregelmæssig eller hurtig hjerterytme, uforklarlig hvæsen eller åndenød, besvimelse eller i nærheden af ​​besvimelse, eller du føler dig svimmel eller svimmel, se din læge straks. Hvis disse symptomer er i gang, bør du besøge din læge eller akut lægehjælp.

Kamre og ventiler af hjertet

Når hjertet stopper, kan manglen på iltet blod forårsage hjerneskade på kun et par minutter. Død eller permanent hjerneskade kan forekomme inden for fire til seks minutter. Tiden er kritisk, når du hjælper en bevidstløs person, der ikke trækker vejret. Tag øjeblikkelig handling.

Kamre og ventiler af hjertet

Udfør CPR. Hurtigt kontrollere bevidstløs persons vejrtrækning. Hvis han eller hun ikke trækker vejret normalt, begynder CPR. Skub hårdt og hurtigt på personens bryst – med en hastighed på 100 til 120 kompressioner i minuttet. Hvis du har været uddannet i CPR, kontrollere personens luftveje og levere redning vejrtrækninger efter hver 30 kompressioner.

Risikofaktorer

Hvis du ikke er blevet trænet, bare fortsætte brystkompressioner. Lad brystet til at stige helt mellem kompressioner. Hold gøre dette indtil en bærbar defibrillator er tilgængelig eller redningsmandskab ankommer.

Komplikationer

Brug en bærbar defibrillator, hvis en sådan findes. Hvis du ikke er uddannet til at bruge en bærbar defibrillator, kan en 911 eller akut lægehjælp operatør kunne vejlede dig i brugen. Lever et stød, hvis rådgivet af enheden og derefter straks begynde CPR starter med brystkompressioner, eller give brystkompressioner kun, for omkring to minutter.

Brug af defibrillatoren, kontrollere personens hjerterytme. Hvis det er nødvendigt, vil defibrillatoren administrere et chok. Gentag denne cyklus, indtil personen genvinder bevidsthed eller redningsmandskab overtager.

Bærbare automatiske eksterne defibrillatorer (AED’er) er tilgængelige i et stigende antal steder, herunder lufthavne, kasinoer og indkøbscentre. Du kan også købe dem til dit hjem. Hjertestartere kommer med indbyggede instruktioner for deres anvendelse. De er programmeret til kun at tillade et chok efter behov.

En normal hjerte har to øvre og to nedre kamre. De øvre kamre, højre og venstre forkamre, modtage indgående blod. De lavere kamre, den mere muskuløse højre og venstre ventrikler, pumpe blod ud af hjertet. Hjerteklapperne, som holder blodet flyder i den rigtige retning, er gates ved kammerets åbninger.

Den umiddelbare årsag til pludseligt hjertestop er normalt en abnormitet i din hjerterytme (arytmi), resultatet af et problem med dit hjertets elektriske system.

I modsætning til andre muskler i kroppen, der er afhængige af nerveforbindelser til at modtage den elektriske stimulation, de behøver for at fungere, dit hjerte har sin egen elektriske stimulator – en specialiseret gruppe af celler kaldet sinusknuden placeret i øverste højre kammer (højre atrium) af dit hjerte. Sinusknuden genererer elektriske impulser, der flyder på en ordentlig måde gennem dit hjerte til at synkronisere puls og koordinere pumpning af blod fra hjertet til resten af ​​kroppen.

Hvis noget går galt med sinusknuden eller strømmen af ​​elektriske impulser gennem dit hjerte, kan en arytmi resultere, der forårsager dit hjerte til at slå for hurtigt, for langsomt eller i en uregelmæssig måde. Ofte er disse afbrydelser i rytmen er momentan og uskadelige. Men nogle typer af arytmi kan være alvorlige og føre til en pludselig stop i hjertefunktion (pludseligt hjertestop).

Den mest almindelige årsag til hjertestop er en arytmi kaldet ventrikelflimmer – når hurtige, uregelmæssige elektriske impulser få din hjertekamrene at dirre formålsløst i stedet for at pumpe blod.

Det meste af tiden, behøver hjertestop-anholdelse-fremkaldende arytmier ikke sted på egen hånd. I en person med en normal, sundt hjerte, en varig uregelmæssig hjerterytme er ikke sandsynligt, at udvikle sig uden en ekstern udløser, såsom et elektrisk stød, brug af ulovlige stoffer eller traumer til brystet på det helt forkerte tidspunkt af hjertets cyklus (Commotio cordis).

En livstruende arytmi normalt udvikler sig i en person med en allerede eksisterende hjertesygdom, såsom

Fordi pludseligt hjertestop så ofte forbundet med koronararteriesygdom, kan de samme faktorer, der giver dig i risiko for koronararteriesygdom også sætte dig i risiko for pludseligt hjertestop. disse omfatter

Andre faktorer, der kan øge din risiko for pludselig hjertestop omfatter

Når pludselig hjertestop sker, din hjerne er den første del af din krop til at lide, fordi i modsætning til andre organer, har det ikke en reserve af ilt-rige blod. Det er helt afhængige af en uafbrudt forsyning af blod. Nedsat blodgennemstrømning til hjernen forårsager bevidstløshed.

Hvis din hjerterytme ikke hurtigt vende tilbage til sin normale rytme, hjerneskader opstår og død resultater. Hvis pludseligt hjertestop varer mere end 8 minutter, overlevelse er sjælden. Overlevende fra hjertestop kan vise tegn på hjerneskade.