symptomer og årsager – Pagets sygdom i brystet

Bryst og brystvorte ændringer kan være et tegn på brystcancer. Lav en aftale med din læge, hvis du bemærker noget usædvanligt.

Symptomer

nipple ændringer

Pagets sygdom i brystet påvirker din brystvorte og normalt huden (areola), der omgiver den. Det er nemt at forveksle de tegn og symptomer på Pagets sygdom i brystet for hudirritation (dermatitis) eller en anden noncancerous (godartet) hud tilstand.

Mulige tegn og symptomer på Pagets sygdom i brystet omfatter

nipple ændringer

Tegn og symptomer forekommer normalt kun det ene bryst. Sygdommen starter typisk i brystvorten og kan spredes til areola og andre områder af brystet.

Årsager

Ændringerne i huden kan komme og gå tidligt, eller reagere på lokal behandling, hvilket gør det ud, som om din hud er healing. I gennemsnit kvinder oplever symptomer i flere måneder, før at få en diagnose.

Risikofaktorer

Vær opmærksom på eventuelle ændringer i dine bryster. Hvis du føler en knude i dit bryst, eller hvis du oplever kløe eller hudirritation, der fortsætter i mere end en måned, lave en aftale med din læge.

Hvis du bliver behandlet for en hud skade på dit bryst, og tilstanden ikke går væk med behandling, lave en opfølgende aftale med din læge. Du kan bruge en biopsi – en procedure, der samler en lille vævsprøve til mikroskopisk analyse – at vurdere det berørte område.

Lægerne ved ikke, hvad der forårsager Pagets sygdom i brystet. Den mest udbredte accepterede teori er, at sygdom skyldes en underliggende duktal brystkræft. De kræftceller fra den oprindelige tumor derefter rejse gennem mælkekanaler til brystvorten og det omkringliggende hud. En anden teori er, at sygdommen kan udvikle sig uafhængigt i brystvorten.

Risikofaktorer, der påvirker din sandsynligheden for at udvikle Pagets sygdom i brystet er de samme faktorer, der påvirker din risiko for at udvikle nogen anden form for brystkræft.

Nogle faktorer, der gør dig mere modtagelig for brystkræft omfatter

Har en eller flere risikofaktorer betyder ikke nødvendigvis, du vil udvikle brystkræft. De fleste kvinder med brystkræft har ingen kendte risikofaktorer.