symptomer og årsager – lungebetændelse

De tegn og symptomer på lungebetændelse variere fra mild til svær, afhængig af faktorer såsom typen af ​​kim forårsager infektionen, og din alder og generelle sundhed. Milde symptomer ofte ligner dem af en forkølelse eller influenza, men de holder længere.

Symptomer

Årsager

Tegn og symptomer på lungebetændelse kan omfatte

Nyfødte og spædbørn kan ikke vise nogen tegn på infektion. Eller de kan kaste op, har feber og hoste, synes rastløs eller træt og uden energi, eller har svært at trække vejret og spise.

Lungebetændelse og dine lunger

Se din læge, hvis du har svært ved at trække vejret, brystsmerter, vedvarende feber på 102 F (39 C) eller højere, eller vedvarende hoste, især hvis du hoste op pus.

Lungebetændelse og dine lunger

Det er især vigtigt, at folk i disse højrisikogrupper se en læge

Risikofaktorer

For nogle ældre voksne og personer med hjertesvigt eller kroniske lungeproblemer, kan lungebetændelse hurtigt blive en livstruende tilstand.

Komplikationer

De fleste lungebetændelse opstår, når en opdeling i kroppens naturlige forsvar tillader bakterier at invadere og formere i dine lunger. At ødelægge de angribende organismer, hvide blodlegemer hurtigt ophobes. Sammen med bakterier og svampe, de fylder luftsække i dine lunger (alveolerne). Vejrtrækning kan anstrengt. Et klassisk tegn på bakteriel lungebetændelse er en hoste, der producerer tyk, blod-farvet eller gullig-grønlig sputum med pus.

Mange bakterier kan forårsage lungebetændelse. De mest almindelige er bakterier og virus i den luft, vi indånder. Din krop normalt forhindrer disse bakterier inficerer lungerne. Men nogle gange disse bakterier kan overmande dit immunforsvar, selvom dit helbred er generelt god.

Lungebetændelse er klassificeret i henhold til de typer af bakterier, der forårsager det, og hvor du fik infektionen.

Pneumoni er den mest almindelige form for lungebetændelse. Det sker uden for hospitaler eller andre plejeinstitutioner. Det kan være forårsaget af

Nogle mennesker fange lungebetændelse under et hospitalsophold for en anden sygdom. Hospitalserhvervede lungebetændelse kan være alvorlige, fordi de bakterier, der forårsager det kan være mere resistente over for antibiotika, og fordi de mennesker, der får det allerede syge. Mennesker, der er på vejrtrækning maskiner (ventilatorer), der ofte bruges i intensivafdelinger, har større risiko for denne type lungebetændelse.

Sundhedspleje lungebetændelse er en bakteriel infektion, der opstår i mennesker, der bor i langtidspleje faciliteter, eller som modtager pleje i ambulatorier, herunder nyre dialysecentre. Ligesom hospital lungebetændelse, kan sundhedspleje lungebetændelse være forårsaget af bakterier, der er mere resistente over for antibiotika.

Aspirationspneumoni opstår, når du inhalerer mad, drikke, opkast eller spyt ned i lungerne. Aspiration er mere sandsynligt, hvis noget forstyrrer din normale gag refleks, såsom en hjerneskade eller synke problem, eller overdreven brug af alkohol eller narkotika.

Lungebetændelse kan påvirke nogen. Men de to aldersgrupper på højeste risiko er

Andre risikofaktorer omfatter

Selv med behandling, kan nogle mennesker med lungebetændelse, især dem i højrisikogrupper, oplever komplikationer, herunder