symptomer og årsager – HPV-infektion

Symptomer

fælles vorter

Fælles vorter kan vokse på dine hænder eller fingre. De er små, grynede bump, der er ru at røre ved. De er som regel kødfarvet, hvid, pink eller tan.

Plantar vorter er forårsaget af den samme type virus, der forårsager vorter på hænder og fingre. Men på grund af deres placering, kan de være smertefuldt.

Flade vorter er mindre og glattere end andre vorter. De opstår normalt i ansigtet eller benene og er mere almindelige hos børn og teenagere end hos voksne.

Kønsvorter er en almindelig seksuelt overført infektion. De kan vises på kønsdelene, i pubic område eller i endetarmen. Hos kvinder, kan kønsvorter også vokse inde i skeden.

fælles vorter

Kønsvorter er en almindelig seksuelt overført infektion. De kan vises på kønsdelene, i pubic område eller i endetarmen.

I de fleste tilfælde kroppens immunsystem nederlag en HPV-infektion, før det skaber vorter. Når vorter synes, de varierer i udseende afhængig af hvilken række HPV er involveret

Kønsvorter. Disse vises som flade læsioner, små blomkål-lignende bump eller små stamceller-lignende fremspring. Hos kvinder, kønsvorter vises hovedsagelig på vulva men kan også forekomme i nærheden af ​​anus, på livmoderhalsen eller i vagina.

Hos mænd, kønsvorter vises på penis og pung eller omkring anus. Kønsvorter sjældent give ubehag eller smerter, selvom de kan kradse.

Det er vigtigt at huske, at blive vaccineret mod HPV-infektion kan beskytte dig mod livmoderhalskræft. For dem, der ikke er vaccineret, er de fleste tilfælde af livmoderhalskræft skyldes HPV-stammer, der normalt ikke forårsager vorter, så kvinderne ofte ikke klar over de har været smittet. Tidlige stadier af livmoderhalskræft typisk forårsager ingen tegn eller symptomer.

Plantar vorter

Over tid, kan gentagen infektion af visse HPV-stammer føre til forstadier til kræft. Hvis ikke behandles, kan disse læsioner blive til kræft. Derfor er det vigtigt for kvinder at have regelmæssige Pap-tests, som kan detektere forstadier ændringer i livmoderhalsen, der kan føre til kræft.

Aktuelle retningslinjer anbefaler, at kvinder alderen 21 til 29 har en Pap-test hvert tredje år. Kvinder i alderen 30 til 65 rådes til at fortsætte med at have en Pap-test hvert tredje år, eller hvert femte år, hvis de også får HPV DNA-test på samme tid.

Kvinder over 65 kan stoppe forsøg, hvis de har haft tre normale Pap-tests i træk, eller to HPV DNA og Pap-tests uden unormale resultater.

Hvis du eller dit barn har vorter af enhver art, der forårsager forlegenhed, ubehag eller smerte, søge råd hos din læge.

HPV-infektion opstår, når virus ind din krop, som regel gennem et snit, slid eller lille tåre i din hud. Den virus er primært overføres ved hud-mod-hud kontakt.

Genital HPV-infektioner er indgået gennem samleje, analsex og andre hud-mod-hud kontakt i genital regionen. Nogle HPV-infektioner, der resulterer i orale eller øvre luftveje læsioner indgået gennem oralsex.

Plantar vorter

Hvis du er gravid og har en HPV-infektion med kønsvorter, kan vorterne forstørre og formere under graviditet. Behandling måske nødt til at vente til efter fødslen.

Store kønsvorter kan blokere fødselskanalen, komplicerer vaginal fødsel. Infektionen kan være forbundet med en sjælden, noncancerous vækst i barnets strubehovedet (larynx).

Flade vorter

Vorter er smitsom. De spredes ved kontakt med en vorte eller med noget, der rørte ved vorte.

HPV-infektioner er almindelige. Risikofaktorer for HPV-infektion omfatter

Flade vorter

Kvindelige kønsvorter

Kvindelige kønsvorter

Mandlige kønsvorter

Mandlige kønsvorter

Årsager

Risikofaktorer

Komplikationer