symptomer og årsager – hjernesvulst

Symptomer

Årsager

Malignt gliom-celler

Malignt gliom-celler

Tegn og symptomer på en hjernetumor varierer meget og afhænger af hjernetumor størrelse, placering og vækst.

Generelle tegn og symptomer forårsaget af hjernetumorer kan omfatte

Lav en aftale med din læge, hvis du har vedvarende symptomer, der vedrører dig.

Glioblastoma multiforme (ondartet hjernesvulst) celler. Cellerne har uregelmæssige former med fingre, der kan spredes ind i hjernen.

En akustisk neuroma (schwannom) er en godartet tumor, der udvikler på balance og hørelse nerver fører fra din indre øre til hjernen. Disse nerver er viklet sammen til dannelse af vestibulocochlear nerve (ottende kranienerver). Presset på nerven fra tumor kan forårsage høretab og ubalance.

Primære hjernetumorer oprindelse i selve hjernen eller i væv tæt på det, som i hjernen-dækker membraner (meninges), kranienerver, hypofysen eller pinealkirtlen.

Primære hjernetumorer begynder, når normale celler erhverver fejl (mutationer) i deres DNA. Disse mutationer tillader celler at vokse og dele på øget satser og at fortsætte med at leve, når raske celler ville dø. Resultatet er en masse af abnorme celler, som danner en tumor.

Primære hjernetumorer er langt mindre udbredt end er sekundære hjernetumorer, hvor kræft begynder andetsteds og spredes til hjernen.

Mange forskellige typer af primære hjernetumorer eksisterer. Hver får sit navn fra den type celler, der er involveret. eksempler indbefatter

Sekundære (metastatisk) hjernetumorer er tumorer, der skyldes kræft, der starter andre steder i kroppen og derefter spreads (metastaserer) til din hjerne.

Sekundære hjernetumorer forekommer oftest i mennesker, der har en historie af kræft. Men i sjældne tilfælde kan en metastatisk hjernetumor være det første tegn på kræft, der begyndte et andet sted i kroppen.

Akustisk neuroma (schwannoma)

Akustisk neuroma (schwannoma)

Risikofaktorer

Sekundære hjernetumorer er langt mere udbredt end er primære hjernetumorer.

Enhver kræft kan sprede sig til hjernen, men de mest almindelige typer omfatter

I de fleste mennesker med primære hjernetumorer, årsagen til tumoren er ikke klart. Men lægerne har identificeret nogle faktorer, der kan øge din risiko for en hjernesvulst. Risikofaktorer omfatter

Udsættelse for stråling. Mennesker, der har været udsat for en type stråling kaldes ioniserende stråling, har en større risiko for hjernetumor. Eksempler på ioniserende stråling omfatter strålebehandling anvendes til behandling af kræft og stråling forårsaget af atombomber.

Mere almindelige former for stråling, såsom elektromagnetiske felter fra elledninger og radiofrekvens stråling fra mobiltelefoner og mikrobølgeovne har ikke vist sig at være forbundet med hjernetumorer.