symptomer og årsager – hemangioma

Symptomer

hemangioma

En hemangioma er et modermærke, der består af en unormalt tætte gruppe af blodkar. Hemangioma vises på overfladen af ​​huden som en svampet masse.

En hemangioma kan være til stede ved fødslen, men synes oftere i de første mange måneder af livet. Det begynder som en flad rødt mærke overalt på kroppen, oftest i ansigtet, hovedbund, bryst eller ryg. Sædvanligvis et barn har kun én mærket. Nogle børn kan have mere end én, især hvis de er en del af en flerbarnsfødsel.

Under dit barns første år, vokser det røde mærke hurtigt og bliver en svampet masse, der stikker ud fra huden. Den hemangioma derefter går ind i en hvile fase og i sidste ende, det begynder at langsomt forsvinde.

Omkring halvdelen af ​​alle hemangiomas beslutsomhed efter alder 5, og næsten alle hemangiomas er løst efter alder 10. Selv farven på modermærke også svinder, svag – men permanent – misfarvning af huden eller resterende ekstra hud kan forblive.

hemangioma

Dit barns læge vil overvåge hemangioma under rutinemæssige eftersyn. Kontakt dit barns læge, hvis hemangioma bløder, danner en øm eller ser inficeret.

Søg lægehjælp, hvis tilstanden forstyrrer dit barns syn, vejrtrækning, hørelse eller fjernelse.

En hemangioma består af en unormalt tætte gruppe af ekstra blodkar. Det er ikke klart, hvad der forårsager blodkarrene til gruppe sammen, selv om der kan være en arvelig komponent involveret.

Hemangiomas forekommer oftere i

Indimellem kan en hemangioma nedbryde og udvikle en øm. Dette kan føre til smerter, blødning, ardannelse eller infektion. Afhængig af hvor hæmangiom ligger, kan det forstyrre dit barns syn, vejrtrækning, hørelse eller fjernelse, men det er sjældent.

Årsager

Risikofaktorer

Komplikationer