symptomer og årsager – esophageal varicer

Symptomer

Årsager

Esophagusvaricer normalt ikke forårsager tegn og symptomer, medmindre de bløder. Tegn og symptomer på blødning esophageal varicer omfatter

Din læge kan mistanke varicer, hvis du har tegn på leversygdom, herunder

Lav en aftale med din læge, hvis du har tegn eller symptomer, der bekymrer dig. Hvis du har været diagnosticeret med leversygdom, så spørg din læge om din risiko for esophageal varicer, og hvordan du kan reducere din risiko for disse komplikationer. Spørg din læge om en endoskopi procedure at tjekke for esophageal varicer.

Hvis du har været diagnosticeret med esophageal varicer, din læge vil sandsynligvis bede dig om at se efter tegn på blødning. Blødning esophageal varicer er en nødsituation. Du bør besøge din læge eller din lokale redningstjenester det samme, hvis du har blodige opkast eller blodig afføring.

Risikofaktorer

Esophageal varicer sommetider dannes når blodtilførslen til din lever er blokeret, oftest ved arvæv i leveren forårsaget af leversygdom. Den blodtilførslen begynder at sikkerhedskopiere, stigende pres i den store vene (portal vene), der fører blod til din lever.

Dette tryk (portal hypertension) tvinger blodet til at søge andre veje gennem mindre vener, som de i den laveste del af spiserøret. Disse tyndvæggede vener ballon med den ekstra blod. Nogle gange venerne kan briste og bløde.

Årsager til esophageal varicer omfatter

Selv om mange mennesker med fremskreden leversygdom udvikle esophageal varicer, de fleste vil ikke have blødning. Varicer er mere tilbøjelige til at bløde, hvis du har

Den mest alvorlige komplikation ved esophagusvaricer er blødning. Når du har haft en blødning, din risiko for en anden blødning episode øger. Hvis du mister nok blod, kan du gå i chok, som kan føre til døden.

Komplikationer