symptomer og årsager – Ebstein s anomali

Symptomer

Årsager

Milde former for Ebstein s anomali må ikke forårsage symptomer, indtil senere i voksenalderen. Hvis tegn og symptomer er til stede, kan de medregne

Hvis du eller dit barn har symptomer på hjertesvigt – såsom følelse let trætte eller åndenød, selv med normal aktivitet – eller viser blå hud farve omkring læber og negle (cyanose), tale med din læge. Han eller hun kan henvise dig til en læge, der har specialiseret sig i medfødt hjertesygdom (kardiolog).

En normal hjerte har to øvre og to nedre kamre. De øvre kamre, højre og venstre forkamre, modtage indgående blod. De lavere kamre, den mere muskuløse højre og venstre ventrikler, pumpe blod ud af hjertet. Hjerteklapperne, som holder blodet flyder i den rigtige retning, er gates ved kammerets åbninger.

Ebstein s anomali er en hjertefejl, som du har ved fødslen (medfødt). Hvorfor det sker, er stadig ukendt. For at forstå, hvordan Ebstein s anomali påvirker dit hjerte, det hjælper at vide lidt om, hvordan hjertet arbejder for at forsyne kroppen med blod.

Kamre og ventiler af hjertet

Dit hjerte består af fire kamre. De to øverste kamre (Atria) modtager blod. De to nederste kamre (ventrikler) pumpe blod.

Fire ventiler åbner og lukker for at lade blodgennemstrømningen i én retning gennem hjertet. Hver ventil består af to eller tre stærke, tynde flige (foldere) af væv. Når den er lukket, en ventil forhindrer blodet i at strømme til det næste kammer eller i at vende tilbage til den foregående kammer.

Iltfattige blod returnerer fra din krop og strømme ind i højre atrium. Blod strømmer derefter gennem trikuspidalklappen og ind i højre ventrikel, som pumper blod til lungerne til at modtage oxygen. På den anden side af dit hjerte, iltet blod fra lungerne flyder ind i venstre atrium gennem mitralklappen og ind i venstre hjertekammer, som derefter pumper blodet til resten af ​​kroppen.

Ebstein anomali er en sjælden hjertefejl hvori trikuspidalklappen – ventilen mellem det øverste højre kammer (højre atrium) og den nedre højre kammer (højre ventrikel) af hjertet – ikke dannes korrekt. Som et resultat, blod siver tilbage gennem ventilen og ind i højre atrium. Atrieseptumdefekt, den mest almindelige fejl forbundet med Ebstein anomali, er et hul mellem de to øvre kamre i hjertet. En normal hjerte er vist til venstre.

I Ebstein s anomali, trikuspidalklappen sidder lavere end normalt i den højre ventrikel. Dette gør det så at en del af den højre ventrikel bliver en del af det højre atrium (bliver atrialized), hvilket får højre atrium for at være større end sædvanligt. På grund af dette, kan den højre ventrikel ikke korrekt.

Kamre og ventiler af hjertet

Desuden er trikuspidalklappen pjecer unormalt dannet. Dette kan føre til blod siver tilbage ind i højre atrium (tricuspid ventil regurgitation).

Placeringen af ​​ventilen og hvor dårligt det er dannet, kan variere blandt mennesker. Nogle mennesker kan have en mildt unormal ventil. Andre kan have en ventil, der er særdeles forskydes, og det kan lække alvorligt.

Jo mere trikuspidalklappen lækager, jo mere det højre atrium forstørrer den modtager mere blod. Samtidig, til højre hjertekammer forstørrer (dilaterer) som den forsøger at klare den utætte ventil og stadig levere blod til lungerne. Således højresidig kamre i hjertet forstørre, og som de gør, de svækker, hvilket kan føre til hjertesvigt.

Flere andre hjertelidelser kan være forbundet med Ebstein s anomali. Et par fælles betingelser omfatter

Huller i hjertet. Mange mennesker med Ebstein s anomali har et hul mellem de to øverste kamre i hjertet kaldes en atrieseptumdefekt eller en lille klap-lignende åbning kaldes et patent foramen ovale (PFO). En PFO er et hul mellem de øvre hjertekamre, der er til stede i alle babyer før fødslen men normalt lukker efter fødslen, selvom det kan forblive åben i nogle mennesker uden at forårsage problemer.

Disse huller kan tillade iltfattigt blod i højre atrium blandes med iltet blod i venstre atrium, reducere mængden af ​​oxygen til rådighed i blodet. Dette forårsager en blålig misfarvning af læberne og huden (cyanose).

Ebstein s anomali

Unormale hjerteslag (arytmi). Nogle mennesker med Ebstein s anomali har en unormal hjerterytme (arytmi) karakteriseret ved hurtige hjerteslag (takykardi).

Disse typer af arytmier kan gøre dit hjerte arbejde mindre effektivt, især når trikuspidalklappen er utæt alvorligt. I nogle tilfælde kan en meget hurtig hjerterytme forårsage besvimelsesanfald (synkope).

Ebstein s anomali

Medfødte hjertefejl, såsom Ebstein s anomali, ske tidligt i udviklingen af ​​et barns hjerte.

Det er usikkert, hvad risiko faktorer kan forårsage fejlen. Genetiske og miljømæssige faktorer er begge menes at spille en rolle. Mennesker med en familie historie af hjertefejl kan være mere tilbøjelige til at have Ebstein s anomali. En mors udsættelse for visse lægemidler, såsom lithium, kan være forbundet med Ebstein anomali i barnet.

Mange mennesker med mild Ebstein s anomali har få komplikationer. Du kan dog nødt til at tage nogle forholdsregler i visse situationer

At være aktiv. Hvis du har milde Ebstein s anomali med en næsten normal hjerte størrelse og ingen forstyrrelser i hjerterytmen, kan du sikkert deltage i de fleste fysiske aktiviteter.

Afhængigt af dine symptomer, kan din læge anbefale, at du undgår visse konkurrenceidræt, såsom fodbold eller basketball. Din læge kan hjælpe dig med at beslutte, hvilke aktiviteter er rigtige for dig.

Under graviditet. I mange tilfælde kan kvinder med mild Ebstein s anomali sikkert få børn. Men graviditet har dog risici.

Risikofaktorer

Hvis du planlægger at blive gravid, skal du tale med din læge i god tid. Han eller hun kan fortælle dig, om det er sikkert for dig at blive gravid og hjælpe beslutte, hvor meget ekstra overvågning, du kan have brug for under hele graviditeten og fødsel. Han eller hun kan også foreslå andre behandlinger for din tilstand eller symptomer, før du bliver gravid.

At være gravid sætter yderligere pres på dit hjerte og kredsløbssygdomme, ikke kun under graviditeten, men også i løbet af arbejdskraft og levering. Dog kan vaginal levering være mulig. I sjældne tilfælde kan alvorlige komplikationer udvikle, som kan medføre døden for moderen eller barnet.

Andre komplikationer, der kan følge af Ebstein s anomali omfatter hjertesvigt, problemer med hjerterytmen, og, mindre hyppigt, pludseligt hjertestop eller slagtilfælde.

Komplikationer