symptomer og årsager

Åreknuder må ikke forårsage nogen smerte. Tegn du måtte have med åreknuder omfatter

Når smertefulde tegn og symptomer opstår, kan de medregne

Spider vener ligner åreknuder, men de er mindre. Spider vener er fundet tættere på hudens overflade og er ofte røde eller blå.

De forekommer på benene, men kan også findes på ansigtet. Spider vener varierer i størrelse og ofte ligne et edderkoppespind.

Egenomsorg – såsom motion, opløftende dine ben eller iført kompressionsstrømper – kan hjælpe dig lindre smerten af ​​åreknuder og kan forhindre dem i at blive værre. Men hvis du er bekymret for, hvordan dine blodårer ser og føler og egenomsorg foranstaltninger har ikke standset din tilstand i at blive værre, se din læge.

Arterier fører blod fra hjertet til resten af ​​din væv. Vener returnere blod fra resten af ​​din krop til dit hjerte, så blodet kan recirkuleres. For at vende tilbage blod til dit hjerte, skal venerne i dine ben arbejde mod tyngdekraften.

Muskelsammentrækninger i dine underben fungere som pumper, og elastiske vene vægge hjælper blodet tilbage til hjertet. Tiny ventiler i dine blodårer åbne som blodet flyder mod dit hjerte så tæt at stoppe blodet i at flyde baglæns.

Symptomer

Årsager

Årsager til åreknuder kan omfatte

Alder. Efterhånden som du bliver ældre, kan dine blodårer miste elasticitet, får dem til at strække. Ventilerne i dine blodårer kan blive svag og tillade blodet, der skal bevæge sig mod dit hjerte til at flyde baglæns.

Risikofaktorer

Graviditet. Nogle gravide kvinder udvikler åreknuder. Graviditet øger mængden af ​​blod i kroppen, men nedsætter strømmen af ​​blod fra benene til dit bækken. Denne kredsløbssygdomme ændring er designet til at understøtte den voksende fosteret, men det kan producere en uheldig sideeffekt – forstørrede vener i benene.

Komplikationer

Åreknuder kan overfladen for første gang, eller kan forværre sent i graviditeten, når din livmoder udøver større pres på venerne i dine ben. Ændringer i dine hormoner under graviditeten kan også spille en rolle. Åreknuder, der udvikler under graviditet generelt forbedre uden medicinsk behandling tre til 12 måneder efter levering.

Disse faktorer øger din risiko for at udvikle åreknuder

Komplikationer af åreknuder, selvom det er sjældent, kan omfatte

Sår. Ekstremt smertefulde sår kan dannes på huden i nærheden åreknuder, især i nærheden anklerne. Sår er forårsaget af langvarig væske oprustning i disse væv, forårsaget af øget pres af blod inden berørte årer.

En misfarvet plet på huden normalt begynder før et sår former. Se din læge straks, hvis du har mistanke om du har udviklet et sår.

besøge din læge