stresshåndtering-virkninger af stress

Stress forårsager ændringer i din krop. Det påvirker også dine følelser.

Almindelige symptomer på stress omfatter

Over tid, kan stress påvirke din: 1

En ekstrem reaktion på stress er et panikanfald. En panik angreb er en pludselig, intens frygt eller angst, der kan gøre dig til at føle åndenød, svimmel, eller gøre dit hjerte pund. Folk, der har panikanfald kan føle ude af kontrol, ligesom de har et hjerteanfald, eller er ved at dø. Panik angreb kan ske med nogen klar årsag, men de kan være anlagt den ved at leve med høje niveauer af stress i lang tid. For mere information om panikanfald, panikanfald og panik Disorder.

Du vil måske bemærke tegn på stress i den måde du tænker, handle, og føler. Du kan

Hvordan stress påvirker dig, afhænger af mange ting, såsom

En hurtig hjerterytme; En hovedpine; En stiv nakke og / eller stramme skuldre; Rygsmerte; Hurtig vejrtrækning; Svedende og svedige håndflader; En mavebesvær, kvalme, eller diarré.

Immunsystem. Konstant stress kan gøre dig mere tilbøjelige til at få syge oftere. Og hvis du har en kronisk sygdom som aids, kan stress gøre dine symptomer værre; Hjerte. Stress er forbundet med højt blodtryk, unormal hjerterytme (arytmi), blodpropper, og åreforkalkning (aterosklerose). Det er også knyttet til koronararteriesygdom, hjerteanfald og hjertesvigt; Muskler. Konstant spænding fra stress kan føre til nakke, skulder, og lændesmerter. Stress kan gøre rheumatoid arthritis værre; Mave. Hvis du har maveproblemer, såsom gastroøsofageal reflukssygdom (GERD), mavesår sygdom, eller irritabel tyktarm, kan stress gøre dine symptomer værre; Kønsorganer. Stress er forbundet med lav fertilitet, erektionsproblemer, problemer under graviditeten, og smertefulde menstruationer; Lunger. Stress kan gøre symptomer på astma og kronisk obstruktiv lungesygdom (COPD) værre; Hud; Hudproblemer såsom acne og psoriasis forværres af stress.

Føl mærkelig og ude af stand til at håndtere selv små problemer; Føl frustreret, mister dit temperament oftere, og råber på andre uden grund; Føl hoppende eller træt hele tiden; Find det svært at fokusere på opgaver; Bekymre sig for meget om små ting; Føler, at du går glip af ting, fordi du ikke kan handle hurtigt; Forestil dig, at dårlige ting sker eller ved at ske.

Din personlighed; Hvad du har lært af din familie om at reagere på stress; Hvordan du tænker og håndtere stress; Dine mestringsstrategier (Hvad er en PDF-dokument?); Din social støtte.