streptozocin intravenøs

Renal toksicitet fra streptozocin er dosisrelateret og kumulativ og kan være alvorlige eller fatale. Andre større toksiciteter er kvalme og opkastning, som kan være alvorlige og til tider behandling begrænsende. Desuden har nedsat leverfunktion, diarré og hæmatologiske ændringer blevet observeret hos nogle patienter. Streptozocin er mutagent, og når de indgives parenteralt, har det vist sig at være tumorigen eller karcinogen i nogle gnavere.

Bruger For streptozocin

Terapeutisk Klasse: antineoplastisk stof

Farmakologisk Klasse: alkyleringsmiddel

Kemisk Class: nitrosourea

Streptozocin synes at påvirke væksten af ​​cancerceller, som til sidst ødelægges. Det er også direkte påvirker den måde bugspytkirtlen fungerer. Da væksten af ​​normale celler i kroppen også kan påvirkes af streptozocin, vil andre effekter også forekomme. Nogle af disse kan være alvorlige og skal indberettes til din læge. Andre virkninger er måske ikke alvorlige, men kan give anledning til bekymring. Nogle effekter kan ikke forekomme i måneder eller år efter, at medicinen er brugt.

Før du begynder behandling med streptozocin, skal du og din læge taler om den gode streptozocin vil gøre det så godt som risikoen for at bruge det.

Streptozocin skal gives kun af eller under umiddelbart opsyn af din læge.

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For streptozocin, bør overvejes følgende

Før brug streptozocin

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på streptozocin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Der er ingen specifik information sammenligne brug af streptozocin hos børn med brug i andre aldersgrupper.

Mange lægemidler er ikke blevet undersøgt specifikt hos ældre mennesker. Derfor kan det ikke være kendt, om de arbejder nøjagtig samme måde, som de gør i yngre voksne eller hvis de forårsager forskellige bivirkninger eller problemer hos ældre mennesker. Der er ingen specifik information sammenligne brug af streptozocin hos ældre med brug i andre aldersgrupper.

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager streptozocin, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug streptozocin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Brug streptozocin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​streptozocin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Mens du modtager streptozocin, kan din læge vil have dig til at drikke ekstra væske, så du vil passere mere urin. Dette vil bidrage til at forebygge nyreproblemer og holde dine nyrer fungerer godt.

streptozocin normalt forårsager kvalme og opkastning, som kan være alvorlige. Men det er meget vigtigt, at du fortsætter med at modtage medicin, selv hvis du begynder at føle syg. Spørg din læge eller sygeplejerske efter måder at mindske disse virkninger.

Dosen af ​​streptozocin vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af streptozocin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg for at sikre, streptozocin fungerer korrekt, og at kontrollere for eventuelle uønskede virkninger.

Mens du er i behandling med streptozocin, og efter du stopper behandlingen med det, ikke har nogen immuniseringer (vaccinationer) uden lægens godkendelse. Streptozocin kan sænke kroppens modstand, og der er en chance for du kan få infektionen immunisering er beregnet til at forebygge. Desuden bør andre mennesker, der bor i din husstand ikke tage oral polio-vaccine, da der er en chance for de kunne passere polio virus til dig. Undgå også at personer, der for nylig har taget oral polio-vaccine. Må ikke komme tæt på dem og ikke bo i det samme rum med dem for meget længe. Hvis du ikke kan tage disse forholdsregler, bør du overveje iført en beskyttende ansigtsmaske, der dækker næse og mund.

Hvis streptozocin uheld siver ud af venen, hvori det injiceres, kan det beskadige nogle væv og forårsage ardannelse. Fortæl sundhedspersonen det samme, hvis du bemærker rødme, smerte eller hævelse på det sted, injektion.

Sammen med deres nødvendige effekter, kan lægemidler som streptozocin undertiden forårsage uønskede effekter såsom nyreproblemer og andre bivirkninger. Disse og andre er beskrevet nedenfor. Også på grund af den måde, disse lægemidler virker på kroppen, er der en chance for, at de kan forårsage andre uønskede effekter, som måske ikke vil indtræde indtil måneder eller år efter medicinen er brugt. Disse forsinkede virkninger kan omfatte visse former for kræft, såsom leukæmi. Streptozocin har vist sig at forårsage tumorer (nogle kræft) hos dyr. Diskuter disse mulige effekter med din læge.

Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Korrekt brug af streptozocin

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Spørg din læge så hurtigt som muligt, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Når du holder op med streptozocin, kan det stadig producere nogle bivirkninger, der kræver opmærksomhed. I løbet af denne periode, skal du kontakte din læge omgående, hvis du bemærker følgende bivirkninger

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.

Forholdsregler Mens du bruger streptozocin

kun Tilgængelighed Rx Prescription

Graviditet Kategori D Positiv tegn på risiko

CSA Schedule N Ikke et kontrolleret stof

Godkendelse Historie Kalender Drug historie på FDA

Kræft i bugspytkirtlen fluorouracil, Tarceva, Abraxane, gemcitabin, Gemzar, Afinitor, Sutent, erlotinib, mitomycin, everolimus, sunitinib, pancreatin, Onivyde, streptozocin, Adrucil, Mutamycin, paclitaxel proteinbundet, Zanosar, irinotecan liposomal

 eller gå deltage i streptozocin støttegruppe til at forbinde med andre, der har samme interesser.

streptozocin bivirkninger

streptozocin