stivkrampe sygdom

Stivkrampe er en alvorlig bakteriel sygdom, der påvirker dit nervesystem, hvilket fører til smertefulde muskelsammentrækninger, specielt for din kæbe og nakke muskler. Stivkrampe kan forstyrre din evne til at ånde og kan true dit liv. Stivkrampe er almindeligt kendt som “stivkrampe”.

Takket være stivkrampe vaccine, tilfælde af stivkrampe er sjældne i USA og andre dele af den udviklede verden. Men sygdommen er stadig, en trussel mod dem, der ikke ajour på deres vaccinationer, og er mere almindelig i udviklingslandene.

Symptomer

Der er ingen kur mod stivkrampe. Behandlingen fokuserer på styring af komplikationer indtil virkningerne af tetanustoksin beslutsomhed.

Spasmer og stivhed i dine kæbemusklerne (trismus); Stivhed af dine nakkemuskler; Synkebesvær; Stivhed af dine mavemuskler; Smertefulde krop spasmer der varer i flere minutter, typisk udløst af mindre forekomster, såsom udkast, kraftig støj, fysisk berøring eller lys

Tegn og symptomer på stivkrampe forekommer når som helst fra et par dage til flere uger efter stivkrampe bakterier indtaste din krop gennem et sår. Den gennemsnitlige Inkubationstiden er syv til 10 dage.

Almindelige tegn og symptomer på stivkrampe omfatter

Mulige andre tegn og symptomer omfatter

Feber; Svedende; Forhøjet blodtryk; Hurtig puls

Se din læge for en stivkrampe booster skud, hvis du har en dyb eller beskidt sår, og du ikke har haft en booster skudt i fem år. Hvis du ikke er sikker på, når din sidste booster var, få en booster.

Manglende få vaccineret eller til at holde sig ajour med booster skud mod stivkrampe; En skade, der lader stivkrampe sporer ind i såret; Et fremmedlegeme, såsom et søm eller splint

Årsager

Eller se din læge om en stivkrampe booster for enhver sår – især hvis det kunne have været forurenet med snavs, dyrs afføring eller gødning – hvis du ikke har haft en booster skudt inden for de seneste 10 år eller ikke er sikker på, når du var sidste vaccineret.

Sporer af bakterier, der forårsager tetanus, Clostridium tetani, der findes i jord, støv og dyrs afføring. Når de indtaster en dyb kød sår, sporer vokse ind bakterier, der kan producere en kraftfuld toksin, tetanospasmin, som svækker de nerver, der styrer dine muskler (motoriske neuroner). Den toxin kan forårsage muskelstivhed og spasmer – de store tegn på stivkrampe.

Næsten alle tilfælde af stivkrampe forekommer hos mennesker, der aldrig har været vaccineret eller voksne, der ikke har holdt op med deres 10-årige booster skud. Du kan ikke fange stivkrampe fra en person, der har det.

Følgende øge din sandsynligheden for at få stivkrampe

Tetanus sager har udviklet sig fra det følgende

Risikofaktorer

Når tetanustoksin har bundet til dine nerveender er det umuligt at fjerne. Fuldstændig helbredelse fra et tetanus infektion kræver nye nerveender til at vokse, hvilket kan tage op til flere måneder.

Stiksår – herunder fra splinter, body piercings, tatoveringer, injektion narkotika; Skudsår; Sammensatte frakturer; Burns; Kirurgiske sår; Injektion stofmisbrug; Animalske og insektbid; Inficerede fodsår; Dental infektioner; Inficeret navlestrengen træstubbe hos nyfødte født af utilstrækkeligt immuniserede mødre

Komplikationer

Komplikationer af tetanus infektion kan indbefatte

Brækkede knogler. Sværhedsgraden af ​​spasmer kan forårsage rygsøjlen og andre knogler til at bryde .; Blokering af en lunge arterie (lungeemboli). En blodprop, der har rejst fra andre steder i kroppen kan blokere den vigtigste arterie i lungerne eller en af ​​dets filialer .; Død. Alvorlige stivkrampe-induceret (tetaniske) muskelspasmer kan forstyrre eller stoppe din vejrtrækning. Respirationssvigt er den mest almindelige dødsårsag. Mangel på ilt kan også fremkalde hjertestop og død. Lungebetændelse er en anden dødsårsag.

Læger diagnosticere stivkrampe er baseret på en fysisk eksamen, medicinske og immunisering historie, og de tegn og symptomer på muskelspasmer, stivhed og smerte. Laboratorieundersøgelser generelt ikke nyttigt til at diagnosticere stivkrampe.

Antitoksin. Din læge kan give dig en tetanusantitoksin, såsom stivkrampe immun globulin. Imidlertid kan antitoksin neutralisere kun toksin, der endnu ikke er bundet til nervevæv .; Antibiotika. Din læge kan også give dig antibiotika, enten oralt eller ved injektion, for at bekæmpe tetanus bakterier .; Vaccine. Alle mennesker med stivkrampe skal modtage stivkrampe vaccine, så snart de er diagnosticeret med den betingelse .; Beroligende. Læger bruger generelt kraftige beroligende midler til at kontrollere muskelspasmer .; Andre lægemidler. Andre medikamenter, såsom magnesiumsulfat og visse betablokkere, kan anvendes til at regulere ufrivillig muskelaktivitet, såsom dit hjerteslag og vejrtrækning. Morfin kan anvendes til dette formål, såvel som sedation.

Diagnose

Da der ikke er nogen kur mod stivkrampe, behandling består af sårpleje, medicin til at lette symptomer og understøttende behandling.

Rengøring såret er afgørende for at forhindre vækst af tetanus sporer. Dette indebærer at fjerne snavs, fremmedlegemer og dødt væv fra såret.

Hvornår, hvor og hvordan du blev såret; Din immunisering status, herunder når du har modtaget din sidste stivkrampe booster skudt; Hvordan du har omsorgen for såret; Enhver kronisk sygdom eller tilstand, du har, såsom diabetes, hjertesygdomme eller graviditet

Svær stivkrampe infektion kræver ofte en lang ophold på intensiv indstilling. Da beroligende midler kan hæmme vejrtrækning, kan du midlertidigt brug for en ventilator.

Hvad er den bedste fremgangsmåde ?; Hvad er alternativerne til den primære metode, du antyder ?; Jeg har disse andre sundhedsmæssige forhold. Hvordan kan jeg styre dem sammen ?; Skal jeg se en specialist ?; Er der begrænsninger jeg nødt til at følge ?; Er der brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan have? Hvilke hjemmesider vil du anbefale?

Hvis såret er lille og ren, men du er bekymret for infektion eller om du er immune over for stivkrampe, starte med at se din primære behandleren. Hvis såret er alvorlig eller du eller dit barn har symptomer på stivkrampe infektion, søge akut lægehjælp.

Hvis det er muligt, så lad din læge vide følgende oplysninger

Har du haft stivkrampe symptomer, såsom muskelspasmer, og i bekræftende fald, hvornår de starter ?; Har dine symptomer været løbende eller lejlighedsvis ?; Hvor alvorlig er dine symptomer ?; Hvad, hvis noget, synes at forbedre eller forværre dine symptomer ?; Hvornår blev du sidst vaccineret for stivkrampe og hvilken type vaccine gjorde du modtager ?; Har du for nylig haft et sår (hvis ikke indlysende)?

Behandling

Hvis søger omsorg for en anden end din egen spædbarn, lade lægen vide moderens hjemland, hendes immunstatus og hvor længe hun har været i USA.

Kontrol blødning. Påfør direkte pres for at kontrollere blødning .; Holde såret rent. Efter blødningen stopper, skyl såret grundigt med rent rindende vand. Rengør området omkring såret med sæbe og en vaskeklud. Hvis noget er indlejret i et sår, se din læge .; Brug et antibiotikum. Når du rense såret, anvende et tyndt lag af et antibiotikum creme eller salve, såsom flere ingredienser antibiotika Neosporin og Polysporin. Disse antibiotika vil ikke gøre såret heler hurtigere, men de kan afskrække bakterievækst og infektion .; Visse ingredienser i nogle salver kan forårsage en mild udslæt hos nogle mennesker. Hvis et udslæt vises, stoppe med at bruge salven .; Dække såret. Udsættelse for luften kan fremskynde helbredelse, men bandager kan holde såret rent og holde skadelige bakterier ud. Vabler, der dræner er sårbare. Hold dem dækket, indtil en sårskorpe former .; Skift bandagen. Påfør en ny bandage mindst en gang om dagen eller når forbindingen bliver våd eller beskidt at hjælpe med at forhindre infektion. Hvis du er allergisk over for limen anvendes i de fleste bandager, skifte til selvklæbende-fri dressinger eller steril gaze og papir tape.

For stivkrampe, at nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge

Tøv ikke med at spørge andre spørgsmål.

Forberedelse til en aftale

Hvis et sår er indlysende, vil lægen inspicere det. Han eller hun vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål, herunder

Stiksår eller andre dybe nedskæringer, dyrebid eller særligt snavsede sår sætte dig på øget risiko for stivkrampe infektion. Søg læge, hvis såret er dybt og beskidt, og især hvis du er usikker på, da du var sidst vaccinerede. Efterlad urene sår åbne for at undgå indfangning bakterier i såret med en bandage.

2 måneder; 4 måneder; 6 måneder; 15 til 18 måneder; 4 til 6 år

Livsstil og hjem retsmidler

Din læge kan være nødvendigt at rense såret, ordinere et antibiotikum og give dig en booster skudt af tetanustoxoid vaccine. Hvis du tidligere har været vaccineret, skal din krop hurtigt foretage de nødvendige antistoffer til at beskytte dig mod stivkrampe.

Forebyggelse

Hvis du har en mindre sår, vil disse trin hjælpe med at forhindre stivkrampe

Brug et antibiotikum. Når du rense såret, anvende et tyndt lag af et antibiotikum creme eller salve, såsom flere ingredienser antibiotika Neosporin og Polysporin. Disse antibiotika vil ikke gøre såret heler hurtigere, men de kan modvirke bakterievækst og infektion.

Visse ingredienser i nogle salver kan forårsage en mild udslæt hos nogle mennesker. Hvis et udslæt vises, stoppe med at bruge salven.

Lær mere om stivkrampe

Du kan nemt forhindre tetanus ved at blive immuniseret.

Den stivkrampe vaccine normalt gives til børn som en del af difteri og tetanus toxoid og acellulær pertussis (DiTeKiPol) vaccine. Denne vaccination giver beskyttelse mod tre sygdomme: en hals og luftvejsinfektion (difteri), kighoste (pertussis) og stivkrampe.

Mere om stivkrampe

The DTaP vaccine er en serie af fem skud, typisk gives i armen eller låret til børn i alderen

En booster af tetanus vaccine typisk gives i kombination med en booster af difteri vaccine (Td). I 2005 blev en stivkrampe, difteri og kighoste (Tdap) vaccine, der er godkendt til brug i teenagere og voksne under 65 år for at sikre fortsat beskyttelse mod kighoste, også.

Det anbefales, at unge får en dosis på Tdap, helst i alderen 11 og 12, og en Td booster hvert 10. år derefter. Hvis du aldrig har fået en dosis af Tdap, erstatte det for din næste Td booster dosis og derefter fortsætte med Td boostere.

Hvis du rejser internationalt, især til et udviklingsland, hvor stivkrampe kan være fælles, så sørg for din immunitet er aktuelle.

For at holde dig opdateret med alle dine vaccinationer, så spørg din læge til at gennemgå din vaccinationsstatus regelmæssigt.

Hvis du ikke var vaccineret mod stivkrampe som barn, se din læge om at få Tdap vaccinen.

Symptomer og behandling for

1

 1

)