std symptomer: fælles seksuelt overførte sygdomme og deres symptomer

Meget smitsom, genital herpes er forårsaget af en type af herpes simplex virus (HSV), der føres ind i kroppen gennem små pauser i din hud eller slimhinder. De fleste mennesker med HSV aldrig ved, at de har det, fordi de ikke har nogen tegn eller symptomer eller tegn og symptomer er så milde de går ubemærket hen.

Når tegn og symptomer er mærkbar, den første episode er generelt den værste. Nogle mennesker aldrig have en anden episode. Andre, derimod, kan have tilbagevendende episoder i årtier.

Når til stede, kan genital herpes tegn og symptomer omfatter

Den oprindelige symptom på genital herpes sædvanligvis er smerte eller kløe, der begynder inden for få uger efter eksponering for en inficeret sexpartner. Efter flere dage, kan små røde knopper vises. Derefter briste, bliver sår der oser eller bløder. Til sidst, skorper danne og sår heles.

Hos kvinder, kan sår bryde ud i vaginale område, ekstern kønsorganer, balder, anus eller livmoderhalsen. Hos mænd kan sår vises på penis, scrotum, balder, anus eller lår, eller inde i røret fra blæren gennem penis (urinrøret).

Genital herpes symptomer

Human papillomavirus (HPV) infektion og kønsvorter symptomer

Sår kan gøre vandladning smertefuldt. Du kan også have smerter og ømhed i din genitale område, indtil infektionen rydder. Under en indledende episode, kan du have influenzalignende symptomer, såsom hovedpine, muskelsmerter og feber samt hævede lymfeknuder i lysken.

I nogle tilfælde kan infektionen være aktive og smitsom, selv når sår ikke er til stede.

Hepatitis symptomer

HPV-infektion er en af ​​de mest almindelige typer af seksuelt overførte sygdomme. Nogle former sætter kvinder med høj risiko for livmoderhalskræft. Andre former forårsage kønsvorter. HPV har normalt ingen tegn eller symptomer. De tegn og symptomer på kønsvorter omfatter

syfilis symptomer

Men ofte kønsvorter forårsage nogen symptomer. Kønsvorter kan være så lille som 1 mm i diameter eller kan formere i store klynger.

Primær syfilis

Hos kvinder, kan kønsvorter vokse på vulva, væggene i skeden, området mellem de ydre kønsorganer og anus, og livmoderhalsen. Hos mænd, kan de forekomme på spidsen eller skaftet af penis, scrotum, eller anus. Kønsvorter kan også udvikle sig i munden eller halsen af ​​en person, der har haft oralsex med en inficeret person.

Sekundær syfilis

Hepatitis A, hepatitis B og hepatitis C er alle smitsomme virusinfektioner, der påvirker leveren. Hepatitis B og C er den mest alvorlige af de tre, men hver kan medføre, at din lever til at blive betændt.

Latent syfilis

Nogle mennesker aldrig udvikler tegn eller symptomer. Men for dem, der kan opstå tegn og symptomer efter flere uger, og kan omfatte

Syfilis er en bakteriel infektion. Sygdommen påvirker din kønsorganer, hud og slimhinder, men det kan også involvere mange andre dele af din krop, herunder din hjerne og dit hjerte.

kan forekomme tegn og symptomer på syfilis i fire faser – primære, sekundære, latente og tertiære. Der er også en tilstand kendt som medfødt syfilis, som opstår, når en gravid kvinde med syfilis passerer sygdommen til hendes ufødte barn. Medfødt syfilis kan være invaliderende, endog livstruende, så det er vigtigt for en gravid kvinde med syfilis skal behandles.

De første tegn på syfilis, som kan forekomme fra 10 dage til tre måneder efter eksponering kan være en lille, smertefri ømme (chancre) på den del af kroppen, hvor infektionen blev sendt, normalt din kønsdele, endetarm, tunge eller læber. En enkelt chancre er typisk, men der kan være flere sår.

Den ømme heler typisk uden behandling, men den underliggende sygdom er fortsat, og kan dukke op igen i den anden (sekundær) eller tredje (tertiær) fase.

Tegn og symptomer på sekundær syfilis kan begynde tre til seks uger efter chancre vises, og kan omfatte

Disse tegn og symptomer kan forsvinde uden behandling inden for få uger eller gentagne gange komme og gå, så længe et år.

Hos nogle mennesker, en periode kaldet latent syfilis – hvor ingen symptomer er til stede – kan følge den sekundære fase. Tegn og symptomer kan aldrig vende tilbage, eller at sygdommen kan udvikle sig til det tertiære stadium.

Uden behandling kan syfilis bakterier spredes, hvilket fører til alvorlige interne organskader og død år efter den oprindelige infektion.

Tertiær syfilis

Nogle af de tegn og symptomer på videregående syfilis omfatter

neurosyphilis

På ethvert tidspunkt, kan syfilis påvirke nervesystemet. Neurosyphilis kan forårsage nogen tegn eller symptomer, eller det kan forårsage

Hvis du har mistanke om du har en STI, se din læge

Hvis du har mistanke om du har disse eller andre seksuelt overførte sygdomme, eller at du kan have været udsat for en, se din læge til test. Rettidig diagnose og behandling er vigtigt at undgå eller forsinke mere-alvorlige, potentielt livstruende helbredsproblemer og for at undgå at smitte andre.

besøge din læge