statiner bivirkninger: smerte, inflammation og mere

Statiner er en klasse af lægemidler ofte ordineret af læger til at hjælpe lavere kolesterol i blodet. Ved at sænke niveauet, de hjælpe med at forhindre hjerteanfald og slagtilfælde. Undersøgelser viser, at i visse mennesker, statiner reducere risikoen for hjerteanfald, slagtilfælde og endda død af hjertesygdom med ca. 25% til 35%. Undersøgelser viser også, at statiner kan reducere chancerne for tilbagevendende slagtilfælde eller hjerteanfald med ca. 40%.

Tag den store 5 og få personlig rådgivning

Skøn er, at der ud over de mennesker, der allerede har taget dem, yderligere 15 til 20 millioner mennesker burde tage statiner baseret på deres risikofaktorer for hjertesygdom. Din læge kan gøre en simpel blodprøve for at bestemme mængden af ​​kolesterol i blodet. Hvis du har høje niveauer af LDL ( “dårlige”) kolesterol, har du en større chance for hjertesygdomme, især når der er andre faktorer, der øger din risiko. Baseret på din samlede risiko, kan din læge anbefale du tager statiner til at hjælpe lavere dit kolesterol med en vis procentdel.

Men ikke alle kolesterol er dårlig. Det er godt, for eksempel, at have høje niveauer af HDL ( “god”) kolesterol. HDL-kolesterol forhindrer plaque buildup i arterierne ved at transportere den dårlige (LDL) kolesterol ud af blodet til leveren. Der er det fjernes fra kroppen.

Statin lægemidler virker ved at blokere virkningen af ​​leveren enzym, der er ansvarlig for at producere kolesterol. For meget kolesterol i blodet kan forårsage en opbygning af plaque på væggene i arterierne. Det oprustning kan i sidste ende medføre arterierne at indsnævre eller hærde. Pludselige blodpropper i disse forsnævrede arterier kan forårsage et hjerteanfald eller et slagtilfælde.

Statiner lavere LDL-kolesterol og total kolesterol niveauer. Samtidig, de sænker triglycerider og hæve HDL kolesterol niveauer. Statiner kan også bidrage til at stabilisere plaques i arterierne. Det gør hjerteanfald mindre sandsynligt.

Fastholdelse af en sund livsstil, mens du tager et statin kan forbedre effektiviteten af ​​lægemidlet. Vær sikker på

Du \ ‘ll finde tips og tricks samt de seneste nyheder og forskning i kolesterol.

Dit niveau er i øjeblikket

Tillykke! Din total kolesterol niveau er i den ønskede interval, og dit niveau af “dårlige” LDL-kolesterol er optimal.

Tillykke! Din total kolesterol niveau er i den ønskede interval, og dit niveau af “dårlige” LDL-kolesterol er nær optimal.

Din total kolesterol niveau er i den ønskede interval, men dit niveau af “dårlige” LDL-kolesterol er borderline høj. Hvis din LDL går højere, kan din total kolesterol niveau bliver Borderline High. Overvej at reducere mængden af ​​fødevarer, du spiser med mættet fedt og øge den fysiske aktivitet. Hvis du får mere motion, kan dit niveau af “gode” HDL-kolesterol stige, hvilket også kunne bidrage til at holde dine niveauer af LDL og total kolesterol i skak.

Din total kolesterol niveau er i den ønskede interval, men dit niveau af “dårlige” LDL-kolesterol er høj. Dette kan betyde, at dit niveau af high-density lipoprotein (HDL), eller “godt” kolesterol, er for lav. Det er bedst at have et højt niveau af “gode” HDL og et lavt niveau af “dårlige” LDL. HDL hjælper med at holde dit LDL niveau i skak. Spørg din læge til din HDL-niveau. Hvis din HDL er lav, kan øge din fysiske aktivitet øge den, hvilket kan medvirke til at reducere dit LDL niveau.

Din total kolesterol niveau er i den ønskede interval, men dit niveau af “dårlige” LDL-kolesterol er meget høj. Dette kan betyde, at dit niveau af high-density lipoprotein (HDL), eller “godt” kolesterol, er for lav. Det er bedst at have en høj grad af “gode” HDL og et lavt niveau af “dårlige” LDL fordi HDL hjælper med at holde dit LDL niveau i skak. Spørg din læge til din HDL-niveau. Hvis din HDL er lav, kan øge din fysiske aktivitet øge den, hvilket kan medvirke til at reducere dit LDL niveau.

Din samlede kolesteroltal er Borderline Høj, men heldigvis dit niveau af “dårlige” LDL-kolesterol er optimal. Dette kunne betyde, at du har et højt niveau af high-density lipoprotein, eller “godt” HDL-kolesterol, som beskytter mod hjertesygdomme. Eller du kunne have andre ikke-målte stigninger i LDL-lignende partikler, der kan øge hjertesygdom. Din LDL niveau også kunne være optimal, hvis du tager et statin medicin. Kontakt din læge for at få din komplette lipidprofil og se om du kan have brug for yderligere behandling. I mellemtiden, finde mere information om ‘s kolesterol Health Center.

Din samlede kolesteroltal er Borderline Høj, men heldigvis dit niveau af “dårlige” LDL-kolesterol er nær optimal. Dette kunne betyde, at du har et højt niveau af high-density lipoprotein, eller “godt” HDL-kolesterol, som beskytter mod hjertesygdomme. Eller du kunne have andre ikke-målte stigninger i LDL-lignende partikler, der kan øge hjertesygdom. Din LDL niveau også kunne være optimal, hvis du tager et statin medicin. Kontakt din læge for at få din komplette lipidprofil og se om du kan have brug for yderligere behandling. I mellemtiden, finde mere information om ‘s kolesterol Health Center.

Din samlede kolesteroltal er Borderline High. Dit niveau af “dårlige” LDL-kolesterol er Borderline Høj, også. Arbejder på at bringe ned din samlede kolesterol nedsætter dit LDL kolesterol niveau. Du kan gøre dette ved at udøve mere og spise mindre mad med mættet fedt. Check fødevareetiketterne!

Din samlede kolesteroltal er Borderline High. Dit niveau af “dårlige” LDL-kolesterol er høj. Arbejder på at bringe ned din samlede kolesterol nedsætter dit LDL kolesterol niveau. Du kan gøre dette ved at udøve mere og spise mindre mad med mættet fedt. Check fødevareetiketterne!

Din samlede kolesteroltal er Borderline High. Men dit niveau af “dårlige” LDL-kolesterol er meget høj. Arbejder på at bringe ned din samlede kolesterol nedsætter dit LDL kolesterol niveau. Du kan gøre dette ved at udøve mere og spise mindre mad med mættet fedt. Check fødevareetiketterne!

Din samlede kolesterol er høj, men dit niveau af “dårlige” LDL-kolesterol er optimal. Dette kunne betyde, at du har et højt niveau af high-density lipoprotein, eller “godt” HDL-kolesterol, som beskytter mod hjertesygdomme. Eller du kunne have forhøjet sekundære lipider, såsom ikke-HDL-partikler, der øger risikoen for hjertesygdomme. Din LDL niveau også kunne være optimal, hvis du tager et statin medicin. Kontakt din læge for at få din komplette lipidprofil og se om du kan have brug for yderligere behandling. I mellemtiden, finde mere information om ‘s kolesterol Health Center.

Din samlede kolesterol er høj, men dit niveau af “dårlige” LDL-kolesterol er nær optimal. Dette kunne betyde, at du har et højt niveau af high-density lipoprotein, eller “godt” HDL-kolesterol, som beskytter mod hjertesygdomme. Eller du kunne have forhøjet sekundære lipider, såsom ikke-HDL-partikler, der øger risikoen for hjertesygdomme. Din LDL niveau også kunne være optimal, hvis du tager et statin medicin. Kontakt din læge for at få din komplette lipidprofil og se om du kan have brug for yderligere behandling. I mellemtiden, finde mere information om ‘s kolesterol Health Center.

Din total kolesterol niveau er højt. Dit niveau af “dårlige” LDL-kolesterol er Borderline Høj. Arbejder på at bringe ned din samlede kolesterol nedsætter dit LDL kolesterol niveau. Du kan gøre dette ved at udøve mere og spise mindre mad med mættet fedt. Check fødevareetiketterne!

Din total kolesterol niveau er højt. Dit niveau af “dårlige” LDL-kolesterol er høj, også. Arbejder på at bringe ned din samlede kolesterol nedsætter dit LDL kolesterol niveau. Du kan gøre dette ved at udøve mere og spise mindre mad med mættet fedt. Check fødevareetiketterne! Hvis du kæmper for at bringe ned din samlede kolesterol og LDL-kolesterol, kan din læge ordinere medicin, såsom statiner. Efter medicin, kosten og motion instruktioner bør resultere i forbedringer.

Din total kolesterol niveau er højt, og dit niveau af “dårlige” LDL-kolesterol er meget høj. Arbejder på at bringe ned din samlede kolesterol nedsætter dit LDL kolesterol niveau. Du kan gøre dette ved at udøve mere og spise mindre mad med mættet fedt. Check fødevareetiketterne! Hvis du kæmper for at bringe ned din samlede kolesterol og LDL-kolesterol, kan din læge ordinere statiner eller andre kolesterolsænkende medicin.

Du kan finde tips og tricks samt de seneste nyheder og forskning i kolesterol.