staph infektioner

Staph infektioner forårsaget af Staphylococcus bakterier, typer af bakterier almindeligt forekommende på huden eller i næsen af ​​selv raske individer. Det meste af tiden, disse bakterier forårsager ingen problemer eller resultat i relativt små hudinfektioner.

Men staph infektioner kan vende dødelig, hvis bakterierne invadere dybere ind i din krop, indtaste dine blodbanen, led, knogler, lunger eller hjerte. Et stigende antal af ellers raske mennesker udvikler livstruende staph infektioner.

Behandlingen indebærer normalt antibiotika og dræning af det inficerede område. Men nogle staph infektioner ikke længere svare almindelige antibiotika.

Staph infektioner kan variere fra mindre hud problemer til endocarditis, en livstruende infektion i den indvendige foring af hjertet (endocardium). Som et resultat, tegn og symptomer på staph infektioner varierer meget, afhængigt af placeringen og sværhedsgraden af ​​infektionen.

Hudinfektioner forårsaget af staph bakterier omfatter

Koger. Den mest almindelige type af staph infektion er i kog, en lomme af pus der udvikler sig i en hårsæk eller olie kirtel. Huden over inficerede område bliver normalt rød og opsvulmet.

Hvis en byld bryder åben, vil det sandsynligvis dræne pus. Koger opstår oftest under armene eller omkring lysken eller balder.

hudinfektioner

Madforgiftning

Staph bakterier er en af ​​de mest almindelige årsager til madforgiftning. Symptomerne kommer på hurtigt, normalt inden for få timer efter indtagelse af et forurenet mad. Symptomerne forsvinder som regel hurtigt, også, ofte varer kun en halv dag.

En staph infektion i fødevarer normalt ikke forårsage en feber. Tegn og symptomer, du kan forvente med denne type staph infektion omfatter

bakteriæmi

Også kendt som blodforgiftning, bakteriæmi opstår, når staph bakterier ind en persons blodbanen. En feber og lavt blodtryk er tegn på bakteriæmi. Bakterierne kan rejse til steder dybt i din krop, til at producere infektioner, der påvirker

Giftig chok syndrom

Denne livstruende tilstand resultater fra toksiner produceret af nogle stammer af staph bakterier og er blevet forbundet med anvendelsen af ​​visse typer tamponer, hud sår og kirurgi. Den udvikler normalt pludseligt med

septisk arthritis

Septisk arthritis er ofte forårsaget af en staph infektion. Bakterierne ofte målrette knæene, men andre led kan blive påvirket, herunder din ankel, hofte, håndled, albue, skulder eller ryg. Tegn og symptomer kan omfatte

Hvornår skal se en læge

Gå til lægen, hvis du eller dit barn har

Underliggende sundhedsmæssige betingelser

Du kan også ønsker at konsultere din læge, hvis

Mange mennesker bære staph bakterier og aldrig udvikle staph infektioner. Men hvis du udvikler en staph infektion, er der en god chance for, at det er fra bakterier, du har været bærer rundt i nogen tid.

Disse bakterier kan også overføres fra person til person. Fordi staph bakterier er så hårdføre, kan de leve af livløse genstande såsom pudevår eller håndklæder længe nok til at overføre til den næste person, der rører dem.

Staph bakterier er i stand til at overleve

En række faktorer – lige fra status for dit immunsystem til de typer af sport, du spiller – kan øge din risiko for at udvikle staph infektioner.

Visse lidelser eller medicin anvendes til behandling af dem kan gøre dig mere modtagelig for staph infektioner. Folk, der kan være mere tilbøjelige til at få en staph infektion omfatter dem med

Trods energiske forsøg på at udrydde dem, staph bakterier være til stede på hospitaler, hvor de angriber de mest sårbare, herunder mennesker med

Staph bakterier kan rejse langs medicinsk slange, der forbinder omverdenen med dine indre organer. eksempler indbefatter

Staph bakterier kan sprede sig let gennem nedskæringer, hudafskrabninger og hud-mod-hud kontakt. Staph infektioner kan også spredes i omklædningsrummet gennem deling barbermaskiner, håndklæder, uniformer eller udstyr.

Aktuel eller nylig indlæggelse

Håndterer fødevarer, der ikke korrekt vaske deres hænder kan overføre staph fra deres hud til den mad, de er ved at forberede. Fødevarer, der er forurenet med staph udseende og smag ligesom normal.

Invasive anordninger

Hvis staph bakterier invadere dit blodbanen, kan du udvikle en form for infektion, der påvirker hele din krop. Kaldet sepsis, kan denne infektion føre til septisk chok – en livstruende episode med ekstremt lavt blodtryk.

Kontakt sport

Uhygiejniske fødevarer forberedelse

Mens du i første omgang kan høre din familie læge, kan han eller hun henvise dig til en specialist, afhængigt af hvilke af dine organsystemer påvirkes af infektionen. For eksempel kan en hudlæge har specialiseret sig i hudsygdomme, mens en kardiolog behandler hjertesygdomme. Eller du kan blive henvist til en læge, der har specialiseret sig i infektionssygdomme.

Du kan skrive en liste, der omfatter

For staph infektion, at nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge

Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål, såsom

For at diagnosticere en staph infektion, vil Deres læge

Behandling af en staph infektion kan indbefatte

Antibiotika. Din læge kan udføre test til at identificere, hvilken type staph bakterier er bag din infektion, og at hjælpe med at vælge den antibiotikum, der vil fungere bedst. Antibiotika almindeligt ordineret til behandling af staph infektioner omfatter visse cefalosporiner, nafcillin eller beslægtede antibiotika, sulfapræparater eller vancomycin.

Vancomycin i stigende grad forpligtet til at behandle alvorlige staph infektioner, fordi så mange stammer af staph bakterier er blevet resistente over for andre traditionelle medicin. Men vancomycin og nogle andre antibiotika skal gives intravenøst.

Hvis du er givet en mundtlig antibiotikum, skal du sørge for at tage det som anvist, og at afslutte alle af medicin ordineret af din læge. Spørg din læge, hvad tegn og symptomer, du skal holde øje med, der kan tyde din infektion forværres.

Staph bakterier er meget fleksibel, og mange sorter er blevet resistente over et eller flere antibiotika. For eksempel kan kun omkring 10 procent af nutidens staph infektioner helbredes med penicillin.

Fremkomsten af ​​antibiotikaresistente stammer af staph bakterier – ofte beskrives som methicillinresistente Staphylococcus aureus (MRSA) stammer – har ført til anvendelse af alternative antibiotika med potentiale for flere bivirkninger, såsom vancomycin.

Disse fornuftige forholdsregler kan hjælpe med at nedsætte din risiko for at udvikle staph infektioner

besøge din læge

Hvad du kan gøre

Hvad de kan forvente fra din læge

antibiotikaresistens