stadier af lungekræft fra I til IV

Den fase af en tumor betegner hvilket omfang lungekræft har spredt i kroppen. Staging involverer både evaluering af en tumors størrelse, såvel som nærvær eller fravær af metastaser, eller spredning af cancer i lymfeknuderne eller i andre organer. Iscenesættelse er vigtig for at bestemme, hvordan en bestemt tumor skal behandles. Iscenesættelse af en tumor er også kritisk i estimering prognosen for en given patient, med højere-trins tumorer, der har en dårligere prognose end lavere-trins tumorer.

Efterhånden som du får klar til at starte behandlingen, er det normalt at føle sig nervøs bivirkninger du måske står over for. For at hjælpe dig med at forberede, her er en behandling-for-behandling guide til de mest almindelige; Husk, at bivirkninger varierer selv mellem to personer på den samme behandling. Det er fordi hver person – og hver kræft tilfælde – er unik. Den gode nyhed er de fleste bivirkninger er midlertidige, og der er måder, du kan håndtere dem.

Ikke-småcellet lungekræft (NSCLC) er tildelt en scene fra I-IV i rækkefølge efter sværhedsgrad.

Småcellet lungekræft (SCLC) er iscenesat ved hjælp af en to-delt system,

: 13 Bedste Quit-ryger Tips Ever

I fase I, er kræft begrænset til lungen; I etaper II og III, er cancer begrænset til lungen og eventuelt lymfeknuderne; Stage IV kræft har spredt uden for lungerne til andre dele af kroppen.

KILDE

Stadier af lungekræft fra MedicineNet.

Begrænset etape (LS) SCLC refererer til kræft, der er begrænset til dets område af oprindelse i de lunge- og lymfeknuder Ved ekstensiv-fase (ES) SCLC, har kræften spredt sig ud over lungerne til andre dele af kroppen.