spermicide (vaginal rute) beskrivelse og mærker

Vaginal sæddræbende er en type af prævention (prævention). Disse produkter er indsat i vagina før nogen genital kontakt opstår eller samleje begynder. De virker ved at ødelægge og dræbe sædceller i vagina. Derfor sædcellerne er ikke i stand til at rejse fra vagina i livmoderen og æggelederne, hvor befrugtningen finder sted.

Vaginal sæddræbende, når de anvendes alene, er langt mindre effektive til at forebygge graviditet end p-piller, en spiral (IUD), eller sæddræbende midler anvendes sammen med en anden form for prævention, såsom livmoderhalskræft caps, kondomer, eller membraner. Undersøgelser har vist, at når sæddræbende anvendes alene, graviditet forekommer normalt i 21 af hver 100 kvinder i det første år af spermicide brug. Antallet af graviditeter reduceres, når sæddræbende anvendes med en anden metode, især kondomet. Tal med din læge, hvad dine muligheder er for prævention og de risici og fordele ved hver metode.

Den mest effektive måde at beskytte dig mod HIV (AIDS) og andre seksuelt overførte sygdomme (STD), er ved afholdenhed (ikke at have samleje) eller ved kun at have én partner, som du kan være sikker på, ikke allerede er inficeret eller ikke vil få en STD. Men hvis en af ​​disse metoder er ikke sandsynligt eller muligt, ved hjælp af latex (gummi) kondomer med en sæddræbende creme er den bedste måde at beskytte dig selv.

Brugen af ​​en sæddræbende creme anbefales, selv når du bruger nonbarrier metoder til prævention, såsom p-piller (p-piller) eller spiral (pessarer), da disse ikke giver nogen beskyttelse mod kønssygdomme.

Vaginal sæddræbende er tilgængelige uden recept.

Gel / Jelly, svamp, suppositorium, Skum, Væske, Film; Cream

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer