søvntab og depression

 arkiver indhold efter 2 år for at sikre vores læsere kan nemt finde den mest rettidige indhold; For at finde den mest aktuelle information, skal du indtaste dit emne af interesse i vores søgefelt.

Du har følt sløv og lav, kan ikke koncentrere sig, og ikke nyder at gøre noget, der bruges til at give dig nydelse. Du kan næsten ikke holde øjnene åbne i løbet af dagen, men i det øjeblik dit hoved rammer puden om natten, er du vågen.

Dette er en alt for almindelig scenario, fordi mangel på søvn og depression tendens til at rejse sammen. Den gode nyhed er, at behandle en tilstand kan have afsmittende fordele for den anden.

Depression kan stamme fra nogen søvn lidelse, der forårsager kronisk træthed og humør problemer. Men søvnløshed, manglende evne til at falde i søvn eller forblive i søvn, er det søvnforstyrrelser oftest forbundet med depression.

“Hvis du skulle følge folk med søvnløshed og ingen historie af depression, ville de være fire gange større sandsynlighed for at udvikle depression end personer med ingen historie søvnløshed,” siger R. Robert Auger, MD, en søvn specialist på Mayo Center for Sleep Medicine i Rochester, Minn. Denne øgede risiko varer ved endda årtier senere.

“I mennesker, der har dårlig søvnløshed og dårlig depression, er det ofte meget vanskeligt at sige, som kom først,” siger Mark Mahowald, MD, direktør for Minnesota Regional Søvnproblemer Center i Hennepin County. “Søvnmangel kan forringe humør, og nedsat humør kan resultere i forringet kvalitet og mængde af søvn.”

Ifølge Auger, er forholdet mellem søvn og depression ikke helt forstået. “Men der er en veletableret sammenhæng mellem manglende søvn og mental og fysisk sundhed,” siger Auger. “Søvn er så vigtigt et aspekt af sundhed som motion og ernæring. Søvn er ikke til forhandling. ”

Det første skridt til bedre søvn er at diagnosticere og behandle søvnforstyrrelser og / eller den underliggende depression. “Hvis du behandler søvnløshed i en person med depression, vil du forbedre deres chancer for at opnå remission fra depression,” siger Auger.

Din primære sundhedstjeneste læge kan være i stand til at uddanne dig om søvn vaner, der vil hjælpe din søvnløshed. I nogle tilfælde kan lægen behandle søvnløshed med recept sovende hjælpemidler. Nogle personer vil reagere på dem. Andre kan ikke, hvis de har en anden underliggende søvnforstyrrelser såsom søvnapnø, der også berøver dem kvalitet søvn.

Din primære pleje læge kan også henvise dig til en søvn specialist.

Crazy Hours på jobbet?

Er Søvnighed såre dig?