søvnproblemer diagnose, test og behandlinger

Sleep Disorder Trends

Du ved, du ikke sover godt, men du er ikke sikker på, hvorfor.

Først vil din læge give dig en helbredsundersøgelse og tale med dig om, hvad der foregår. Hun vil stille dig spørgsmål såsom

Af Jana Kapla; Du er groggy, svimmel selv. Du kan ikke se lige og du sikker som helvede ikke kan holde dine øjne (eller dit sind) fokuserede på skærmen foran dig. Og du er temmelig sikker på din chef har bemærket. Du ønsker at forsikre hende om, at du ikke er beruset og du fik nok søvn. Faktisk du fik mere end nok. Kunne det være problemet; Den Rygte: Sleeping for meget er lige så slemt som ikke sove enoug; Vi har alle hørt, hvor vigtigt det er at få nok hvile, selv om de fleste af os ikke …

Hvis du allerede har prøvet ting som giver tid nok til søvn og gøre dit soveværelse et godt sted for hvile, kan lægen foreslå du går til en søvn laboratorium for flere tests. Dette kan tage en nat eller to.

På sleep lab, vil du blive hooked op til skærme, der vil spore dit hjerte, hjerne, bevægelser og vejrtrækning mønstre som du sover. En sleep specialist vil gennemgå resultaterne og fortælle dig, hvad de betyder.

Din behandling vil afhænge af, hvilken type søvn problem du har.

Søvnløshed

Den første ting at prøve er ved at ændre din søvn vaner. For eksempel

Døgnrytmeforstyrrelser

Disse er ligesom jet lag i at din krop ur er “off”. Din læge kan foreslå kraftigt lys behandling.

Snorken

Prøv disse tips

Søvnapnø

Når du har søvnapnø, du kort stoppe vejrtrækningen flere gange om natten. Miste ekstra vægt kan gøre det bedre. Også undgå alkohol og sovepiller.

Spørg din læge, hvis du har brug for en CPAP maskine. (CPAP står for kontinuerligt positivt luftvejstryk.) Med CPAP, du bære en maske, mens du sover, og det rejser lufttrykket inde i din hals. Dette holder din luftvejene mere åben, så du kan sove bedre. Du bliver nødt til at gå til et søvnlaboratorium at få en CPAP recept og opfølgning. Andre PAP maskiner omfatter BiPAP to niveauer af lufttryk og VPAP, som har forskellige grader af lufttryk.

Hvilke medicinske tilstande har du; Hvad medicin er du tager; Hvordan stresset har du det i disse dage; Hvor meget alkohol drikker du; Hvor meget koffein er du få?