søvnapnø: mindre almindelige operationer – emne oversigt

De første behandlingsmuligheder for obstruktiv søvnapnø (OSA) er livsstilsændringer, såsom at tabe eller ikke drikke alkohol før sengetid, og løbende positivt luftvejstryk (CPAP). Hvis disse ikke fungerer, eller hvis en oplagt væv eller knogle problem der forårsager din søvnapnø, kirurgi er en mulighed.

Du kan overveje følgende operationer, hvis en bestemt knogle eller væv problem der forårsager din søvnapnø.

Adskillige procedurer er blevet udviklet for at korrigere knoglefremspring deformiteter i mund og svælg, som kan forårsage søvnapnø. de omfatter

En procedure er blevet udviklet for at forhindre tungen i at kollapse ind i luftvejene. Operationen, kaldet tunge suspension, indebærer at placere en lille skrue i den forreste del af kæben. Kirurgisk tråd i en løkke gennem bunden af ​​tungen og fastgjort til skruen. Den langsigtede effektivitet af denne procedure er endnu ikke kendt.

I en anden operation, er en anordning implanteret i den øvre bryst. Den registrerer vejrtrækning mønster og mildt stimulerer nerverne i luftvejs muskler. Dette hjælper med at holde luftvejene åbne.

Nasal septoplasty. Nasal septoplasty reparationer og retter knoglen og væv (septum), der adskiller de to passager i næsen. Du kan have denne operation, hvis en deformitet i din næse påvirker din vejrtrækning; Nasal polypectomi. Nasal polypektomi fjerner bløde, runde vækster (polypper), der kan rage ind i nasale passager og blokere luftstrømmen.

Justeringer i kæben, ansigts struktur, eller begge; Fjernelse af en del af tungen (glossectomy) sammen med strukturerne i halsen; Jaw avancement (for livstruende situationer kun, når andre behandlinger har fejlet).