soja (Glycine max) interaktioner

Naturlig Standard® Patient Monograph, Copyright © 2016 (). Alle rettigheder forbeholdes. Kommerciel fordeling forbudt. Denne monografi er beregnet kun til orientering, og bør ikke fortolkes som specifik medicinsk rådgivning. Du bør rådføre sig med en kvalificeret sundhedspleje udbyder, før der træffes beslutninger om behandlinger og / eller sundhedsmæssige forhold.

Soja er en subtropisk plante, hjemmehørende i det sydøstlige Asien. Dette medlem af ærten familien vokser fra én til fem-fod høje og danner klynger af tre til fem bælg, der hver indeholder to til fire bønner pr pod. Soja har været en kosten dagligt syn i de asiatiske lande i mindst 5.000 år, og i løbet af Chou dynasti i Kina (1134-246 f.Kr.), blev gæring teknikker opdaget, at lov soja at være forberedt i lettere fordøjelige former såsom tempeh, miso, og tamari sojasauce. Tofu blev opfundet i 2. århundrede Kina.

Soja blev indført til Europa i 1700-tallet og til USA i 1800-tallet. soja dyrkning Storstilet begyndte i USA under Anden Verdenskrig. I øjeblikket midtvestlige amerikanske stater producerer ca. halvdelen af ​​verdens forsyning af sojabønner.

Nøgle til kvaliteter

Kosten kilde til protein

Soja indeholder protein, isoflavoner, og fiber, alle troede at give sundhedsmæssige fordele. Soja er en glimrende kilde til protein i kosten, herunder alle essentielle aminosyrer. Soja er også en kilde til lecithin eller phospholipid. Sojaisoflavoner og lecithin er blevet undersøgt videnskabeligt for mange sundhedsmæssige forhold. Isoflavoner, såsom genistein menes at have østrogenlignende virkninger i kroppen, og som et resultat kaldes også “fytoøstrogener.”

Almindelige kilder til sojaisoflavoner omfatter ristet sojabønne, grøn sojabønne, sojamel, tempeh, tofu, tofu yoghurt, soja hotdogs, miso, soja smør, soja møtrik smør, soja is, sojamælk, soja yoghurt, tofu pups®, soja ost, bønner ostemasse, seitan, og soja nudler. Sojamel er fundet i spanske pølser produkter (chorizo, Salchichón, mortadella og kogt skinke), donuts, og suppe bouillonterninger. Selvom forarbejdede sojaprodukter (fx, veggie burgere, tofu pups®, meatless middag entrees, kylling-fri nuggets, soja “is” og energi barer) er normalt højt proteinindhold, de typisk indeholder lavere niveauer af isoflavoner.

Sojaprotein er også blevet undersøgt for udbytte i form af risikofaktorer hjertesygdom faktorer, reducere menopausale symptomer, vægttab, gigt, hjernefunktion, og motion ydeevne. Kosten soja kan nedsætte risikoen for brystkræft hos kvinder og prostatakræft hos mænd, såvel som andre typer af cancere. Generelt er den understøttende evidens for anvendelse af phytoøstrogener som behandlinger for overgangsalderen, hjertesygdomme, knoglesygdom, vægttab og cancer er begrænset. Anvendelsen af ​​soja formel er blevet undersøgt til behandling af diarré hos spædbørn og er en effektiv og sikker alternativ til komælk formel i de fleste spædbørn.

Nedenstående doser er baseret på videnskabelig forskning, publikationer, traditionelle brug, eller ekspertudtalelser. Mange urter og kosttilskud er ikke blevet grundigt testet og sikkerhed og effektivitet kan ikke bevises. Brands kan foretages forskelligt, med variable ingredienser, selv inden for samme mærke. Nedenstående doser kan ikke gælde for alle produkter. Du bør læse varedeklarationen, og diskutere doser med kvalificeret sundhedspleje udbyder, før behandlingen påbegyndes.

Sojaprotein dosering er kontroversielle og konsistente kliniske effekter har manglet. I USA, har 25 milligram dagligt af soja blevet godkendt til faldende kolesterol. Forekomst af bryst- og prostatakræft er lav i Asien, derfor kosten soja indtag er blevet undersøgt.

Som en antioxidant, har 25 g sojaprotein i en enkelt shake taget gennem munden i op til otte uger, og 50 gram soja (kinako) er blevet anvendt dagligt i 90 dage.

Forhøjet kolesterol

For kræft (forebyggelse og behandling), har 20-58 gram sojaprotein i seks uger til seks måneder er taget af munden; også 8 ounces sojamælk er også blevet taget tre gange dagligt i 12 måneder.

Diarré (akut) hos spædbørn og småbørn

For hjerte sundhed, har 25-50 gram sojaprotein (fx Abalon®), og soja-holdige fødevarer (såsom tofu og yoghurt), og sojaprodukter med 40-60mg isoflavoner er taget af munden dagligt i 4-52 uger.

Højt blodtryk

Til forebyggelse galdesten, er sojaprotein blevet taget af munden i to uger.

For kognitiv funktion, 25,6 gram eller en ukendt dosis af sojaprotein, soja supplement, eller sojamælk (indeholdende 60-160mg isoflavoner) er taget gennem munden dagligt i 3-12 måneder.

Menopausale symptomer (hedeture)

Allergier (forebyggelse af fødevareallergi)

Antioxidant

For Crohns sygdom, har soja-afledte protein er tilføjet til standard enteral behandling i fire uger.

For cykliske brystsmerter, har 17 gram sojaprotein som en drik taget gennem munden to gange dagligt i tre måneder.

Tarm / tarm sygdomme

For diabetes, har 11.3-111 gram sojaprotein eller 0,5-0,8 gram pr kg sojaprotein (fx Abalon®) taget af munden dagligt i perioder på fire uger til fire år. Desuden har fermenteret sojabønne Touchi te taget gennem munden i tre måneder, en enkelt dosis på 7-10 gram soja fiber eller et måltid med 10 g soja-polysaccharid er blevet anvendt som en enkeltdosis; har 52 gram soja skrog fiber været tages gennem munden dagligt i fire uger, og en sojaprotein kost er blevet fulgt i otte uger.

Kræft (forebyggelse og behandling)

Til forøgelse af motion ydeevne, 0,4-1,5 gram pr kg sojaprotein opdelt blevet brugt en gang til tre gange dagligt i 6-8 uger, og en fedtfri sojaprotein drink er taget gennem munden to gange dagligt post-øvelse, fem dage ugentligt i 12 uger.

kognitive funktion

For fibromyalgi, har en rystes med 20 g sojaprotein og 160 milligram soja isoflavon taget gennem munden dagligt i seks uger.

For højt blodtryk, har 15-66 gram sojaprotein blevet taget af munden dagligt i 4-52 uger, også 500 ml sojamælk er taget to gange dagligt i tre måneder.

For betændelse på grund af hæmodialyse, er sojaprotein taget gennem munden i otte uger.

For jernmangel, har to kapsler af shoyu polysaccharider er taget af munden to gange dagligt i fire uger.

For nyresygdom, har følgende diæter blevet fulgt i syv uger til seks måneder: sojabaseret vegetabilsk lavt proteinindhold kost, en 35% sojaprotein og 30% vegetabilsk protein kost, en kost med sojaprotein som halvdelen af ​​den daglige protein indtag.

For at sænke kolesterol, har 11.3-140 gram sojaprotein blevet taget af munden dagligt i 3-52 uger.

For overgangsalderen symptom hedeture, har 33.3-134.4 milligram soja supplement, ekstrakt, eller protein blevet taget af munden dagligt i 12-96 uger. Kosten soja pulver (Previna®) indeholdende 12 milligram sojaprotein og 45 mg isoflavoner er taget gennem munden to gange dagligt i 16 uger. Desuden har 40-134 milligram sojaisoflavoner er taget af munden dagligt i 6-26 uger.

For ikke-hedeture menopausale symptomer, sojaprotein, soja supplement eller sojamælk (indeholdende 60-160 milligram isoflavoner er taget dagligt i 3-12 måneder også en dosis på 25 g sojaprotein er blevet anvendt i op til 12 måned.

Til metabolisk syndrom, er sojaprotein taget gennem munden i otte uger i stedet for animalsk protein.

For motilitetsforstyrrelser, har 15 gram sojapolysaccharid fiber taget gennem munden dagligt i op til 18 dage.

For slidgigt, har 40 gram sojaprotein blevet taget af munden dagligt i tre måneder.

For osteoporose, er taget 500 ml sojamælk dagligt i 1-2 år, der er taget dagligt også 80,4 milligram til 40 gram sojaprotein i tre måneder til et år.

For præmenstruelt syndrom (PMS), er taget dagligt 30,5 g sojaproteinisolat i syv måneder.

For leddegigt, har soja peptid taget gennem munden i fire uger.

Crohns sygdom

For hudlæsioner, har en hud creme indeholdende soja ingredienser blevet påført på huden i 12 uger.

Cyklisk smerte bryst

For rygmarvsskade, har 48 gram af en vanille-flavored soja drik taget gennem munden.

For vægttab, er 15 gram sojaprotein per 1.000 kcal er taget af munden dagligt i op til 12 uger (som fem måltid udskiftninger, tre soja shakes eller sojaprodukter), fire stykker af beta-conglycin slik (0,625 gram beta -conglycin per slik) er taget gennem munden to gange dagligt til reduktion af visceralt fedt, en soja-baseret flydende formel for to måltider dagligt med blev taget af munden i fire uger, en soja-baserede lavt kalorieindhold kost er blevet fulgt i otte uger; fremstillet med isoleret sojaprotein fem fødevarer er blevet forbrugt for at opretholde et proteinindtag mellem 86-96 gram dagligt i 30 dage, 25 milligram sojaisolat (indeholdende 59% protein) eller soja koncentrat (indeholdende 59,5% protein) er blevet truffet gennem munden to gange dagligt i 12 uger.

Soja anses generelt sikkert for at spise af spædbørn og børn i henhold til både traditionel viden og forskning. På grund af potentielle sikkerhedsproblemer, bør kvalificeret sundhedsplejerske høres om valget af modermælkserstatning.

For akut diarré hos spædbørn og småbørn, er soja formel undersøgt i op til 14 dage, udnyttede mærker inkluderet Nursoy® og Isomil®.

For at undgå fødevareallergi hos spædbørn, er soja formel undersøgt.

For infantile kolik har forskellige soymilk formler (fx ProSobee®, Soy Enfamil®, Isomil®) taget i perioder på 48 timer til 28 dage.

For jernmangel, har en 16 ounce af soja-baserede formel blevet brugt dagligt i 12 uger.

Sukkersyge

For at sænke kolesteroltallet, tog børn sojaprotein gennem munden i fire uger.

Motion ydeevne

For vægtøgning hos spædbørn, er soja formel er taget gennem munden over en 6-12 måneders periode.

Fibromyalgi

Disse anvendelser er blevet testet i mennesker eller dyr. Sikkerhed og virkning er ikke altid blevet bevist. Nogle af disse betingelser er potentielt alvorlig, og bør evalueres af en kvalificeret sundhedsplejerske.

Galdesten

Hjerte sygdom

Grading rationale

Nedenstående anvendelser er baseret på tradition eller videnskabelige teorier. De har ofte ikke er blevet grundigt testet på mennesker, og sikkerheden og effektiviteten er ikke altid blevet bevist. Nogle af disse betingelser er potentielt alvorlig, og bør evalueres af en kvalificeret sundhedsplejerske.

Soja kan øge risikoen for blødning, når det tages med lægemidler, som øger risikoen for blødning. Nogle eksempler indbefatter aspirin, antikoagulanter ( “blod fortyndingsmidler”) såsom warfarin (Coumadin®) eller heparin, trombocythæmmende lægemidler, såsom clopidogrel (Plavix®) og ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler, såsom ibuprofen (Motrin®, Advil ®) eller naproxen (Naprosyn®, Aleve®).

Soja kan sænke blodsukkeret. Forsigtighed tilrådes ved brug af medicin, der kan også sænker blodsukkeret. Personer, der tager medicin for diabetes gennem munden eller insulin bør overvåges nøje af en uddannet sundhedsmedarbejder, herunder en farmaceut. Medicin tilpasninger kan være nødvendige.

Soja kan forårsage højt blodtryk. Forsigtighed tilrådes hos mennesker, der tager medicin, der påvirker blodtrykket.

Soy kan forstyrre den måde kroppen behandler visse lægemidler ved hjælp leverens “cytochrom P450” enzymsystem. Som et resultat, kan niveauerne af disse lægemidler øges i blodet, og kan forårsage ændrede virkninger eller potentielt alvorlige bivirkninger. Folk bruger nogen medicin bør tjekke indlægssedlen, og tale med en uddannet sundhedsmedarbejder, herunder en farmaceut, om mulige interaktioner.

Fordi soja indeholder østrogen lignende kemikalier, virkningerne af andre stoffer menes at have østrogenlignende egenskaber kan ændres.

Soja kan også potentielt interagere med midler til huden, agenter taget for knogle sundhed, midler tages for kræft, diarré, forhøjet kolesterol, hjertesygdomme, eller vægttab, stoffer, som påvirker nervesystemet eller immunsystemet, Alzheimers agenter, antibiotika, aromataseinhibitorer , calcitriol, diuretika (vand piller), hormonelle midler, jernsalte, indomethacin, insekt repellenter, progestiner, selektive østrogen receptor modifiers (SERM), maven eller tarmen agenter, thyreoideahormoner, tibolonpartikler.

Soja kan øge risikoen for blødning, når det tages med urter og kosttilskud, der menes at øge risikoen for blødning. Flere tilfælde af blødning er rapporteret ved brug af Ginkgo biloba, og færre tilfælde med hvidløg og Savpalme. Talrige andre midler kan teoretisk øge risikoen for blødning, selv om dette ikke er blevet bevist i de fleste tilfælde.

Soja kan sænke blodsukkeret. Forsigtighed tilrådes ved brug af urter og kosttilskud, som kan også sænker blodsukkeret. Personer, der tager medicin for diabetes gennem munden eller insulin bør overvåges nøje af en uddannet sundhedsmedarbejder, herunder en farmaceut. Medicin tilpasninger kan være nødvendige.

Soja kan forårsage højt blodtryk. Forsigtighed tilrådes hos mennesker, der tager urter og kosttilskud, der påvirker blodtrykket.

Soja kan forstyrre den måde kroppen behandler visse urter eller kosttilskud ved hjælp af leverens “cytochrom P450” enzymsystem. Som følge heraf kan niveauerne af andre urter eller kosttilskud ændres i blodet. Det kan også ændre virkningen at andre urter eller kosttilskud eventuelt har på P450-systemet.

Fordi soja indeholder østrogen lignende kemikalier, virkningerne af andre stoffer menes at have østrogenlignende egenskaber kan ændres.

Soja kan også potentielt interagere med Alzheimers urter og kosttilskud, antibakterielle midler, antioxidanter, avocado, beta-sitosterol, sort cohosh, forgrenede aminosyrer, calcium, diuretika (øge urin volumen), hørfrø, ginseng, grøn te, urter og kosttilskud til osteoporose, urter og kosttilskud for huden, urter og kosttilskud er taget for kræft, diarré, forhøjet kolesterol, hjertesygdomme, eller vægttab, urter og kosttilskud, der påvirker nervesystemet, fordøjelsessystemet, eller immunforsvar, hormonelle urter og kosttilskud, hormonal substitutionsterapi , insekt repellenter, jern, isoflavoner, lecithin, lycopen, magnesium, magnolia bark ekstrakt, mangan, havre, fosfor, phytoprogestins, plantesteroler, probiotika, resveratrol, tang, selen, spirulina, thyreoideahormoner, vitamin C og D, zink.

Denne information er baseret på et professionelt niveau monografi redigeret og peer-reviewed af bidragyderne til Natural Standard Research Collaboration ().

monografi metodologi

Abalon®, beta-conglycinin, bioaktive peptider, bueskytte-Birk inhibitor (BBI), calcium, conglycinin, coumestrol, daidzein, daizuga-cha (japansk), mørk sojasauce, kosten sojaprotein, edamame, equol, Fabaceae, Fibrim®, fiskeolie, flavonoider, folat, befæstede sojamælk, Frijol de soja, funktionelle proteiner, genistein, genistin, Glycine max, Glycine max AT, glycinin, større bønne, guargummi, Haba soja, hydrolyseret sojaprotein, Hyprovit®, jern, isoflavon, isoflavoner, isoflavonoid, Isomil®, kuromame-cha (japansk), kuromame-cha Gold (japansk), kuromame-sojamælk drink (japansk), lecithin, bælgplanter, lignaner, magnesium, margarine, miso, Mull-Soy®, natto, Nursoy ®, okara, phosphatidylserin, fosfor, fytat, phytoestrogen, plante østrogen, kalium, Previna®, ProSobee®, PtdSer, Purina 660, shoyu, shoyu polysaccharider, soja, sojabohne, soja, soja-baserede fødevarer, soja protein, sojasaponiner, sojasovs, sojabønner, pasta sojabønne-byg, sojaolie, soja koncentrater Soy Enfamil®, sojafiber, sojamel, soja fødevarer, sojaisoflavoner, soja-isolater, sojalecithin, sojamælk, soja nødder, sojaolie, sojaphosphatidylcholin kompleks ( iDB 1016), soja phosphatidylinositol (PI), soja produkt, sojaprotein, sojaproteinisolatet sojasovs, S-PtdSer, Supro®, SUPRO 660®, SUPRO 675®, Ta-tou, tempeh, tekstureret vegetabilsk protein, tofu, Yuba.

infantile kolik

Betændelse

Bemærk: Ipriflavon, et syntetisk isoflavon, er blevet undersøgt som en mulig måde til behandling eller forebyggelse af knogletab hos postmenopausale kvinder. Denne monografi koncentrerer sig om naturlig soja. Ipriflavon diskuteres separat. Sojaisoflavoner, genistein og daidzein, er blevet studeret som behandlinger for forskellige betingelser. Denne monografi koncentrerer sig om sojaprotein eller fødevarer indeholdende sojaprotein. Isoflavoner diskuteres separat. Sojalecithin er fremstillet ved forarbejdning af sojabønner. Det er en blanding af fedtstoffer adskilt fra sojaolie og anvendes som et fødevaretilsætningsstof. Dens kemiske navn er phosphatidylcholin og indeholder bestanddelene af cholin, phosphorsyre, glycerin og fedtsyrer. Sojalecithin diskuteres i et særskilt monografi. Sojabønneolie og soja-afledte steroler er ikke specifikt beskrevet.

Den USA-Food and Drug Administration ikke strengt regulerer urter og kosttilskud. Der er ingen garanti for styrke, renhed og sikkerhed produkter, og effekter kan variere. Du bør altid læse varedeklarationen. Hvis du har en medicinsk tilstand, eller tager andre lægemidler, urter, eller kosttilskud, bør du tale med en kvalificeret læge, før du starter en ny behandling. Kontakt en sundhedsplejerske straks, hvis du oplever bivirkninger.

Undgå med en kendt allergi over for soja, nogen af ​​dens dele, eller medlemmer af sin fabrik familie.

Soja kan virke som en fødevare allergen ligner mælk, æg, jordnødder, fisk og hvede. Symptomer på en allergisk reaktion spænder fra et løbende næse, betændelse i fordøjelseskanalen til et pludseligt fald i blodtrykket.

Soja er sandsynligvis sikkert at anvende i kosten hos voksne, børn og spædbørn, selv om maksimale varighed er ukendt. Sojaprotein er sikkert bruges i op til et år. Soja formel er sikkert bruges i fuldbårne spædbørn.

Soy kan forårsage atopisk eksem (hudproblemer), astma, dårlig smag, blødning, oppustethed, forstoppelse, beskadigelse af bugspytkirtel, diarré, struma (forstørret hals på grund af øget thyroid størrelse), vækstforstyrrelser, træthed, immune ændringer, øget hjertefrekvens, søvnløshed, tarmbetændelse, løs afføring, menstruation ændringer, migræne, kvalme, mavesmerter og opkastning.

Brug forsigtigt i mennesker med hormon-følsomme cancerformer, såsom bryst-, ovarie- eller livmoderkræft, eller hormon-følsomme tilstande, såsom endometriose.

Soja kan øge risikoen for blødning. Forsigtighed tilrådes hos mennesker med blødningsforstyrrelser eller tager medicin, der kan øge risikoen for blødning. Dosisjusteringer kan være nødvendige.

Jernmangel anæmi

Nyre sygdom

Menopausale symptomer (ikke hot-flush)

Menstruation migræne

metabolisk syndrom

Motilitetslidelser (problemer med fordøjelsen)

Slidgigt

Fysisk funktion og velvære hos ældre

Præmenstruelt syndrom (PMS)

Rheumatoid arthritis

hud aldring

hudskader forårsaget af solen

Rygmarvsskader

skjoldbruskkirtlen lidelser

tuberkulose

Vægtøgning (spædbørn)

Vægttab

Osteoporose

Bruger baseret på tradition eller teori

Soja kan sænke blodsukkeret. Forsigtighed tilrådes hos mennesker med diabetes eller lavt blodsukker, og i dem, der tager stoffer, urter, eller kosttilskud, der påvirker blodsukkeret. Blodsukkeret kan være nødvendigt at blive overvåget af en uddannet sundhedsmedarbejder, herunder en farmaceut, og medicin justeringer kan være nødvendige.

Soja kan forårsage højt blodtryk. Forsigtighed tilrådes hos mennesker, der tager medicin eller urter og kosttilskud, der ændrer blodtrykket.

Fordi soja indeholder østrogen lignende kemikalier, virkningerne af andre stoffer menes at have østrogenlignende egenskaber kan ændres.

Soy kan forstyrre den måde kroppen behandler visse lægemidler ved hjælp leverens “cytochrom P450” enzymsystem.

Brug med forsigtighed til mennesker, der har anæmi, cystisk fibrose, eller sygdomme i skjoldbruskkirtlen, mave, tarm, immunsystem, eller hjerte.

Undgå med en kendt allergi over for soja, nogen af ​​dens dele, eller medlemmer af sin fabrik familie.

Undgå soja på niveauer højere end normalt forbruges i fødevarer, hvis personen er gravid eller ammende, har kræft eller er i risiko for kræft, eller tager medicin.

Soy som en del af den almindelige kost er traditionelt anses for at være sikkert under graviditet og amning, selvom den videnskabelige forskning er begrænset i disse områder.

Nylig undersøgelse viser, at isoflavoner overføres via modermælken fra mødre til spædbørn. I ikke-humane forsøg, høje doser af isoflavoner resulterede i tumorer og reproduktive ændringer i afkommet. Undgå høje doser af soja eller soja isoflavoner hos mennesker.

Anderson JW og Bush HM. Soy protein virkninger på serum lipoproteiner: en kvalitetsvurdering og meta-analyse af randomiserede, kontrollerede undersøgelser. J.Am.Coll.Nutr. 2011,30 (2):. 79-91; Bævere DP, Bævere KM, Miller M, et al. Udsættelse for isoflavonholdige sojaprodukter og endotel funktion: en Bayesiansk meta-analyse af randomiserede kontrollerede forsøg. Nutr.Metab Cardiovasc.Dis. 2012,22 (3):. 182-191; Bruyas-Bertholon V, Lachaux A, Dubois JP, et al. [Hvilke behandlinger for infantile kolik?]. Presse Med. 2012,41 (7-8):. E404-E410, Clement YN, Onakpoya I, Hung SK, et al. Effekter af naturlægemidler og kosttilskud på kognition i overgangsalderen: en systematisk gennemgang. Maturitas 2011,68 (3):. 256-263; Dong JY, Tong X, Wu ZW, et al. Effekt af sojaprotein på blodtrykket: en meta-analyse af randomiserede kontrollerede forsøg. Br.J.Nutr. 2011,106 (3):. 317-326; Dupont C, Chouraqui JP de, Boissieu D, et al. [Diætetiske behandling af komælk protein allergi]. Arch.Pediatr. 2011,18 (1):. 79-94; Huang J, Frohlich J, og Ignaszewski AP. Virkningen af ​​ændringer i kosten og kosttilskud på lipid profil. Can.J.Cardiol. 2011,27 (4):. 488-505; Iacovou M, Ralston RA, Muir J, et al. Ernæringsmæssig behandling af infantile kolik: en systematisk gennemgang. Matern.Child Health J. 2012,16 (6):. 1319-1331; Koletzko S, Niggemann B, Arato A, et al. Diagnostisk strategi og styring af komælk protein allergi hos spædbørn og børn: ESPGHAN GI udvalgets praktiske retningslinjer. J.Pediatr.Gastroenterol.Nutr. 2012,55 (2): 221-229; Leonard SA og Nowak-Wegrzyn A. Food protein-induceret enterocolitis syndrom:. En opdatering på naturhistorie og gennemgang af forvaltningen. Ann.Allergy Astma Immunol. 2011,107 (2):. 95-101, Li L, Ying XJ, Sun TT, et al. Oversigt over metodologiske kvalitet af systematiske anmeldelser om mavekræft risikofaktorer og beskyttende faktorer. Asian Pac.J.Cancer forrige. 2012,13 (5):. 2069-2079, Liu ZM, Chen YM, og Ho SC. Effekter af soja indtag på glykæmisk kontrol: en meta-analyse af randomiserede kontrollerede forsøg. Am.J.Clin.Nutr. 2011,93 (5):. 1092-1101, Sherzai A, Heim LT, Boothby C, et al. Slagtilfælde, fødevaregrupper, og kostvaner: en systematisk gennemgang. Nutr.Rev. 2012,70 (8):. 423-435; Yang B, Chen Y, Xu T, et al. Systematisk gennemgang og meta-analyse af sojaprodukter forbrug hos patienter med type 2-diabetes mellitus. Asien Pac.J.Clin.Nutr. 2011,20 (4):. 593-602; Yang G, Shu XO, Chow WH, et al. Soja fødeindtagelse og risiko for lungekræft: dokumentation fra Shanghai Kvinders Health Study og en meta-analyse. Am.J.Epidemiol. 11-15-2012,176 (10): 846-855.

Denne evidensbaserede monografi er udarbejdet af The Natural Standard Research Collaboration