soja (Glycine max) baggrund

Naturlig Standard® Patient Monograph, Copyright © 2016 (). Alle rettigheder forbeholdes. Kommerciel fordeling forbudt. Denne monografi er beregnet kun til orientering, og bør ikke fortolkes som specifik medicinsk rådgivning. Du bør rådføre sig med en kvalificeret sundhedspleje udbyder, før der træffes beslutninger om behandlinger og / eller sundhedsmæssige forhold.

Soja er en subtropisk plante, hjemmehørende i det sydøstlige Asien. Dette medlem af ærten familien vokser fra én til fem-fod høje og danner klynger af tre til fem bælg, der hver indeholder to til fire bønner pr pod. Soja har været en kosten dagligt syn i de asiatiske lande i mindst 5.000 år, og i løbet af Chou dynasti i Kina (1134-246 f.Kr.), blev gæring teknikker opdaget, at lov soja at være forberedt i lettere fordøjelige former såsom tempeh, miso, og tamari sojasauce. Tofu blev opfundet i 2. århundrede Kina.

Soja blev indført til Europa i 1700-tallet og til USA i 1800-tallet. soja dyrkning Storstilet begyndte i USA under Anden Verdenskrig. I øjeblikket midtvestlige amerikanske stater producerer ca. halvdelen af ​​verdens forsyning af sojabønner.

Soja indeholder protein, isoflavoner, og fiber, alle troede at give sundhedsmæssige fordele. Soja er en glimrende kilde til protein i kosten, herunder alle essentielle aminosyrer. Soja er også en kilde til lecithin eller phospholipid. Sojaisoflavoner og lecithin er blevet undersøgt videnskabeligt for mange sundhedsmæssige forhold. Isoflavoner, såsom genistein menes at have østrogenlignende virkninger i kroppen, og som et resultat kaldes også “fytoøstrogener.”

Almindelige kilder til sojaisoflavoner omfatter ristet sojabønne, grøn sojabønne, sojamel, tempeh, tofu, tofu yoghurt, soja hotdogs, miso, soja smør, soja møtrik smør, soja is, sojamælk, soja yoghurt, tofu pups®, soja ost, bønner ostemasse, seitan, og soja nudler. Sojamel er fundet i spanske pølser produkter (chorizo, Salchichón, mortadella og kogt skinke), donuts, og suppe bouillonterninger. Selvom forarbejdede sojaprodukter (fx, veggie burgere, tofu pups®, meatless middag entrees, kylling-fri nuggets, soja “is” og energi barer) er normalt højt proteinindhold, de typisk indeholder lavere niveauer af isoflavoner.

Sojaprotein er også blevet undersøgt for udbytte i form af risikofaktorer hjertesygdom faktorer, reducere menopausale symptomer, vægttab, gigt, hjernefunktion, og motion ydeevne. Kosten soja kan nedsætte risikoen for brystkræft hos kvinder og prostatakræft hos mænd, såvel som andre typer af cancere. Generelt er den understøttende evidens for anvendelse af phytoøstrogener som behandlinger for overgangsalderen, hjertesygdomme, knoglesygdom, vægttab og cancer er begrænset. Anvendelsen af ​​soja formel er blevet undersøgt til behandling af diarré hos spædbørn og er en effektiv og sikker alternativ til komælk formel i de fleste spædbørn.

Denne evidensbaserede monografi er udarbejdet af The Natural Standard Research Collaboration