sodavand og læskedrikke: hvordan man kan slå trangen

Er den fyr, der restocks soda automaten på kontoret kender dig ved navn?

Drikker du kost sodavand med din morgen bagel?

Kunne dit barn sige “sodavand”, før han sagde “mælk” eller “juice”?

Hvis du har svaret ja til nogen af ​​disse spørgsmål, kan du blive drukket for meget sodavand. Soda er ikke så populær som det plejede at være. Beverage Digest rapporteret i marts 2006, at amerikanske salg af drikkevarer som Coke og Pepsi var ned det foregående år med 0,7%, den første af disse fald i 20 år. Men vi stadig købt mere end 10 milliarder tilfælde af læskedrikke sidste år.

Hvor er problemet? Hver dåse eller flaske sukkersød sodavand tilføjer hundredvis af kalorier til din kost – men absolut ingen næringsværdi. I virkeligheden, ifølge Center for Science i offentlighedens interesse, soda er den største enkeltstående kilde til kalorier i kosten, som repræsenterer omkring 7% af vores kalorier.

Soda er også en stor kilde til sundhedsproblemer, siger mange forskere. Flere undersøgelser link overforbrug sodavand med fedme. For eksempel, en undersøgelse af Massachusetts skolebørn fandt, at for hver ekstra sukkerholdig drik et barn drak om dagen, hans odds for at blive overvægtige steget 60%.

Undersøgelser finansieret af drikkevareindustrien har antydet nogen sammenhæng mellem sodavand og barndom obesit; undersøgelser finansieret af alle andre har tryglede at afvige, “siger David Katz, MD, lektor i offentlig sundhed praksis på Yale School of Medicine.

Soda er blevet forbundet med mange andre sundhedsproblemer. Forskellige undersøgelser har fundet, at soda kan forhøje risikoen for diabetes. Alle ved, sodavand kan skade tandemaljen. Og nogle forskning viser, at soda kunne øge risikoen for osteoporose, enten ved at skubbe mælk ud af kosten, eller fordi koffein kan forstyrre optagelsen af ​​calcium.

Den osteoporose spørgsmål er især et problem for unge og teenagepiger, der har tendens til at drikke en masse sodavand.

“Der er en relativt kort tidshorisont i vores liv for at opnå maksimal knoglemasse, og i den tid, hvor pigerne skal forbruge mere mælk og mindre sodavand, det er præcis det modsatte af, hvad der sker,” siger Alison Field, dr.scient, lektor i pædiatri ved Harvard Medical School og forsker på fedme hos børn, unge og kvinder.

sunde, lækre opskrifter, fra og spiser godt magasin.

Mens du træner, bør du regne imellem …