slagtilfælde: tale- og sprogproblemer – oversigt emne

Nogle mennesker har tale- og sprogproblemer efter et slagtilfælde. Disse problemer kan involvere en eller alle aspekter af sprogbrug, såsom tale, læse, skrive og forstå det talte ord. Tale og sprogproblemer (afasi) forekommer normalt, når et slag påvirker den højre side af kroppen. Problemer med at kommunikere kan være meget frustrerende. Når du taler med nogen, der har haft et slagtilfælde, være tålmodig, forståelse og støttende.

Du bør overveje disse symptomer advarselsskilte og konsultere din sundhedspleje give; Pludselig svaghed eller følelsesløshed i ansigtet, arm eller ben på den ene side af kroppen; Pludselig tab af synet, styrke, koordination, sensation, tale, eller evnen til at forstå tale. Disse symptomer kan blive værre med tiden; Pludselig dimness af synet, især på det ene øje; Pludselig tab af balance, eventuelt ledsaget af opkastning, kvalme, feber, hikke, eller besvær med at synke; Pludselig og alvorlig …

Tal direkte til ham eller hende, ikke til en ledsager, selv om personen er en tolk-og tale i sekunder, ikke tredje, personen: “Hvordan har du det i dag ?; Bevar øjenkontakt, Tal langsomt og enkelt i en normal tone . i stemmen Folk, der har tale- og sprogproblemer er ikke døv, Giv ham eller hende tilstrækkelig tid til at reagere, Lyt omhyggeligt; Fokus på hvad personen siger, ikke hvordan han eller hun siger det, Må ikke udfylde med en ord eller en sætning, medmindre du bliver bedt om, bede personen om at omformulere eller gentage noget, hvis du ikke forstår, Sæt personrelaterede ikke de nedskrivninger-først,. Limit samtaler til små grupper eller en på en stor gruppe samtaler kan være svært for din elskede at følge.