slagtilfælde rehabilitering: hvad forventer som du gendanne fra slagtilfælde

Stroke rehabilitering (slagtilfælde Rehab) er en vigtig del af bedring efter slagtilfælde. Find ud af, hvad der er involveret i slagtilfælde rehabilitering.

Målet med et slagtilfælde rehabilitering program er at hjælpe dig med at genlære færdigheder, du mistede, da slagtilfælde berørte del af din hjerne. Stroke rehabilitering kan hjælpe dig med at genvinde uafhængighed og forbedre din livskvalitet.

Sværhedsgraden af ​​slagtilfælde komplikationer og hver persons evne til at genvinde tabte evner varierer meget. Forskere har fundet, at det centrale nervesystem er adaptiv og kan gendanne visse funktioner. De har også fundet, at det er nødvendigt at holde øve genvundet færdigheder.

Der er mange tilgange til slagtilfælde rehabilitering, hvoraf nogle stadig er i de tidlige stadier af udvikling. Behavioral præstation i ethvert område, såsom sensorisk-motorisk og kognitiv funktion, er mest sandsynligt, at forbedre, når motorisk aktivitet er forsætlig, gentagne og opgave specifik.

Slagtilfælde rehabilitering kan omfatte alle eller nogle af følgende aktiviteter, afhængigt af den del af kroppen eller typen af ​​evne påvirkes.

Fysiske aktiviteter

Teknologi-assisteret fysiske aktiviteter

Kognitive og følelsesmæssige aktiviteter

Eksperimentelle behandlinger

Jo før du begynder slagtilfælde rehabilitering, jo mere sandsynligt du er til at genvinde tabte evner og færdigheder. , Dine lægernes første prioritet er dog at stabilisere din sygdomstilstand og kontrollere livstruende tilstande. De tager også foranstaltninger til at forhindre en anden slagtilfælde og begrænse eventuelle slagtilfælde-relaterede komplikationer.

Det er almindeligt for slagtilfælde rehabilitering til at starte, så snart 24 til 48 timer efter din slagtilfælde, under dit akut hospitalsophold. Hvis dine medicinske problemer fortsætte i længere tid, kan din læge vente med at begynde din genoptræning.

Varigheden af ​​din slagtilfælde rehabilitering afhænger af sværhedsgraden af ​​din slagtilfælde og relaterede komplikationer. Selv om nogle slagtilfælde overlevende komme sig hurtigt, de fleste har brug for en form for slagtilfælde rehabilitering langsigtet, måske måneder eller år efter deres slagtilfælde.

Din slagtilfælde rehabiliteringsplan vil ændre sig under dit recovery, når du genlære færdigheder og dine behov ændrer sig. Med løbende praksis, kan du fortsætte med at gøre gevinster over tid.

Længden af ​​hvert slag rehabilitering terapi session varierer afhængigt af din opsving, sværhedsgraden af ​​dine symptomer og lydhørhed over for terapi.

Du vil sikkert begynde slagtilfælde rehabilitering, mens du stadig er på hospitalet. Før du forlader, vil du og din familie arbejde med arbejdere sociale hospital og din omsorg team til at bestemme den bedste rehabilitering indstilling afhængigt af dine behov, hvad forsikringen vil dække, og hvad der er mest praktisk for dig og din familie. Disse muligheder omfatter

Tal med din læge og familie om den bedste løsning for dig.

Slagtilfælde rehabilitering indebærer en række specialister.

Nogle specialister hjælpe med fysiske behov, herunder

Andre specialister fokuserer på kognitive, emotionelle og faglige færdigheder, herunder

Fordi slagtilfælde nyttiggørelse varierer fra person til person, er det svært at forudsige, hvor mange evner du måske komme sig og hvor hurtigt. Generelt vellykket slagtilfælde rehabilitering afhænger

Generelt satsen af ​​indtægter er størst i de akutte og post-akutte perioder – uger og måneder efter et slagtilfælde. Men der er tegn på, at ydeevnen kan forbedre godt ind i kronisk fase, eller år senere.

Gendannelse fra et slagtilfælde kan være en lang og til tider frustrerende oplevelse. Det er normalt at få problemer undervejs. Dedikation og vilje til at arbejde hen imod en forbedring vil hjælpe dig med at få mest gavn.

besøge din læge