skizofreni og hjernen

Denne hjernesygdom påvirker 1% af verdens befolkning. Folk, der har det kan høre stemmer eller se ting, som ikke er virkelige. Men hvad der sker inde i hjernen hos en person, der har skizofreni?

Skizofreni kan være svært at få øje på i teenageårene. Nogle gange kan i være svært at se forskel på almindelig teenage moodiness og tegn på mere alvorlig sygdom; Men der er nogle symptomer for at holde øje med, der kan hjælpe dig med at beslutte, om du har brug for at tjekke med din læge.

Denne forskning hjælper bestræbelser på at udvikle bedre behandlinger for folk, der har denne betingelse. Læs videre for at lære mere om, hvad videnskaben kan fortælle os om den skizofrene hjerne.

Årsager

Udsættelse for virus før BIRT; Malnutritio; Tager sinds- stoffer som LSD eller ryge marihuana som teenager

Lægerne ved ikke, hvad der forårsager skizofreni. Det kunne blive væltet ned i familier – en anslået 10% af mennesker, der har den betingelse har en nær slægtning (som en forælder eller søskende), som også har det. Nogle forskere mener, at unormal hjernens udvikling kan til dels være ansvarlig for skizofreni. Andre mener, at betændelse i hjernen kan beskadige celler, der anvendes til tænkning og opfattelse.

Miljøet kan også spille en rolle. Ting, der kan føre til skizofreni omfatter

Forskerne ved ikke, om disse ting udløse lidelsen. Men de ved, at det har en tendens til at dukke op i folk omkring sene ungdomsår eller den tidlige voksenalder. Det producerer sædvanligvis et lignende sæt af symptomer. Men det kan udvikle sig anderledes fra person til person.

Brain Messenger Kemikalier

Dopamin og glutamat bære beskeder til celler langs hjernen veje at læger tror kontrol tænkning, perception, og motivation.

Dopamin får masser af opmærksomhed i hjerneforskning fordi det er blevet knyttet til afhængighed. Det spiller også en rolle i andre psykiatriske og bevægelsesforstyrrelser, som Parkinsons sygdom. I skizofreni, er det bundet til hallucinationer og vrangforestillinger. Det er fordi hjernen områder at “køre” på dopamin kan blive overaktiv. Antipsykotiske lægemidler stoppe denne.