skizofreni debut: hvornår symptomer starter som regel?

Gener kan spille en rolle i skizofreni, så nogle mennesker er født med en højere end gennemsnittet chance for at få det. Men det betyder ikke normalt tage fat før efter puberteten. De fleste mennesker er diagnosticeret i deres sene teenageår til begyndelsen af ​​30’erne.

Penny Frese, ph.d., studerede fine kunst på Ohio University, da hun mødte sin kommende mand. De så hinanden i flere måneder, og hun bemærkede han undgik at tale om noget personligt. “Vi tog en tur i en park, og det var mod slutningen af ​​sommeren – en smuk, smuk dag jeg konfronteret ham om ikke at være helt ærlig … og han sagde, at han havde haft en.” Skizofren pause. «For nogle par , der kunne have været enden. Frese gik på biblioteket og læse op på skizofreni. Hun lærte …

Vendepunktet

En reaktion mellem noget i dine gener og noget i dit miljø sandsynligvis forårsager sygdommen. Forskere har stadig meget at lære om det, men mange ting sandsynligvis spille en rolle. Nogle, som eksponering for et virus eller fejlernæring, kunne være sket, mens du stadig var i din mors livmoder.

Ingen ved præcist, hvorfor det normalt dukker op i slutningen af ​​teenageårene, men der er mange teorier. Din hjerne ændringer og udvikler en masse i puberteten, og disse skift kan udløse sygdommen i mennesker, der er i risiko for det. Nogle forskere mener, at det har at gøre med udviklingen i et område af hjernen kaldet det frontale cortex. Andre mener, det har at gøre med for mange forbindelser mellem nerveceller blive elimineret som hjernen modnes.

Hormoner spiller også en vigtig rolle i puberteten. En teori er, at kvinder får skizofreni senere end mænd, fordi de går igennem det tidligere og det hormon østrogen måske en eller anden måde beskytte dem.

Advarselsskilte

Skizofreni kan være svært at diagnosticere et par grunde. Den ene er, at mennesker med sygdommen ofte ikke klar over at de er syge, så de er usandsynligt, at gå til en læge for at få hjælp; Et andet problem er, at mange af de ændringer, der fører op til skizofreni kan spejle andre normale liv ændringer. For eksempel kan en teenager, der er at udvikle sygdommen droppe sin gamle gruppe af venner og tage op med nye. Han kan også have problemer med at sove eller pludselig begynde at komme hjem med dårlige karakterer.