skizofreni

Nogle mennesker, der misbruger narkotika viser symptomer svarende til skizofreni. Derfor kan mennesker med skizofreni kan forveksles med mennesker, der er berørt af narkotika. De fleste forskere tror ikke, at stofmisbrug forårsager skizofreni. Men folk, der har skizofreni er meget mere tilbøjelige til at have et stof eller alkoholmisbrug problem end den generelle befolkning.

Afhængighed af nikotin er den mest almindelige form for stofmisbrug i mennesker med skizofreni. De er afhængige af nikotin på tre gange satsen for den almindelige befolkning (75 til 90 procent vs. 25 til 30 procent).

Forholdet mellem rygning og skizofreni er kompleks. Mennesker med skizofreni synes at være drevet til at ryge, og forskere undersøger, om der er en biologisk basis for dette behov. Ud over sine kendte sundhedsrisici, har flere undersøgelser vist, at rygning kan gøre antipsykotiske lægemidler mindre effektive.

Rygestop kan være meget svært for mennesker med skizofreni, da nikotin tilbagetrækning kan forårsage deres psykotiske symptomer til at blive værre i et stykke tid. Afslutning strategier, der omfatter nikotinplastre metoder kan være lettere for patienter at håndtere. Læger, der behandler mennesker med skizofreni bør se deres patienters respons på antipsykotisk medicin omhyggeligt, hvis patienten beslutter at starte eller stoppe med at ryge.

 Offentlig Information fra de amerikanske National Institutes of Health

National Institute of Mental Health: Skizofreni – Hvad med Substance Abuse?