sikker brug af langtidsvirkende opiater – emne oversigt

Pain Management Trends

Langtidsvirkende opiat smertestillende er lægemidler, der anvendes til at lindre moderate til svære smerter på lang sigt. De kaldes også udvidet frigivelse opiater. Opiater lindre smerter ved at ændre den måde din krop føler smerte. De har ikke helbrede et sundhedsproblem, men de hjælper dig med at håndtere smerten.

Ingen tvivl om det – masser af os lider af kroniske smerter. Mere end 50 millioner mange mennesker i verden har en form for denne sygdom, ifølge Academy of Pain Medicine. Men efter at have masser af selskab gør det ikke nemmere at bære. Kroniske smerter bærer folk ned, forårsager træthed og søvnløshed, og resulterer i ubesvarede arbejde og social isolation. Hvad kan du gøre, hvis kroniske smerter forstyrrer dit liv? Start med at lære, hvad du ved – og måske ikke kender – om det med dette sandt eller …

Opiater er stærke medicin. Når taget på tidsplanen og som lægen ordinerer, de arbejder godt og er sikre. Men misbrug kan forårsage overdosis afhængighed, afhængighed, eller død.

For at undgå at tage for meget (overdosis) af disse lægemidler

For at bruge langtidsvirkende opiater sikkert

Fentanyl plaster (Duragesic; Metadon (Dolophine; Morfin ER (Avinza; Oxycodon kontrolleret frigivelse (OxyContin)

Tag din medicin nøjagtigt som foreskrevet. Du må ikke tage ekstra doser. Selv en ekstra dosis kan være farligt. Tager for meget af disse lægemidler kan forårsage død; Vær sikker på at kontakte lægen, hvis du glemmer en dosis af din medicin og er ikke sikker på, hvad de skal gøre. Må ikke dobbelt dosis; Må ikke bryde, knuse eller tygge en pille. Du må ikke klippe eller rive et plaster.

Ring til din læge, hvis du tror, ​​du har et problem med din medicin. Du vil få flere oplysninger om de specifikke medicin lægen ordinerer; Du må ikke drikke alkohol eller tage ulovlige stoffer; Du må ikke køre bil eller betjene maskiner, indtil du kan tænke klart. Opiater kan påvirke din dømmekraft og beslutningstagning. Tal med din læge om, hvornår det er sikkert at køre; Opbevar din medicin i et sikkert sted væk fra børn og kæledyr; Spørg din læge eller apoteket, før du bruger anden medicin, herunder over-the-counter medicin; Sørg din læge kender alle de lægemidler, vitaminer, naturlægemidler produkter, og kosttilskud, du tager; Tager opiater med andre lægemidler, der gør dig søvnig eller afslappet (beroligende midler) kan være farligt.