sex og dit hjerte – emne oversigt

Sex er en del af et sundt liv. Og det kan være sikkert for folk, der har problemer med hjertet. Men nogle af disse mennesker kan bekymre sig om at have sex. Eller de kan have problemer med sex eller nyder sex.

Hvis en opkalds oprørt dig, behøver du kaste telefonen på tværs af lokalet? Har du forbander og sprænge hornet rasende hvis føreren foran dig tager tre sekunder at lægge mærke til det grønne lys? En vred temperament kan skade mere end relationer – vrede og hjertesygdomme kan gå hånd i hånd, ifølge eksperter; “Du taler om mennesker, der synes at opleve høje niveauer af vrede meget ofte,” siger Laura Kubzansky, ph.d., MPH, en assisterende professor ved Harvard School of Public Health, der har studeret …

Så vidt dit hjerte er bekymret, at have sex er ligesom at gøre noget mild til moderat motion.

Hvis du kan gøre moderat motion-lignende rask gang-er du formentlig klar til at genoptage sex. Din læge kan fortælle dig, at hvis du kan klatre to flyvninger på trapper uden at have symptomer, såsom brystsmerter, det er fint for dig at have sex.

At være fysisk aktiv-få regelmæssig motion -kan hjælp du opbygger udholdenhed og gøre dig selv stærkere, så at sex er sjovere.

Hvis du lige har fået konstateret, haft et hjerteanfald, eller blevet opereret på dit hjerte, kan du ønsker at vide, hvornår det vil være okay at have sex igen. Du kan bede din læge til at hjælpe dig, hvis eller når det er okay for dig at have sex.

Nogle hjertepatienter kan have grunde til at undgå sex i et stykke tid. Hvis du har alvorlige hjerteproblemer og har symptomer, som smerter i brystet, når du gør noget fysisk, har du sandsynligvis bør undgå sex, indtil behandlingen stabiliserer dine symptomer. Hvis du lige har haft hjerteoperation, vil du ønsker at sikre, at din indsnit er helet godt inden de genoptager sex.

Hvis du er bekymret for at have sex, måske er du bange for du vil have symptomer, såsom brystsmerter. Eller måske du tror, ​​at du ikke vil have nok energi til sex. Du kan endda bekymre sig, at have sex kan forårsage et hjerteanfald.

Men sex er faktisk sikkert for de fleste hjertepatienter. De har ikke nogen flere sex-relaterede hjerteanfald end andre mennesker gør.