Serevent Diskhaler disk

Bruger For Serevent Diskhaler Disk

Terapeutisk Klasse: Bronchodilaterende

Farmakologisk Klasse: Salmeterol

Salmeterol er også anvendes til behandling af luftstrømmen blokering og forhindre forværring af kronisk obstruktiv lungesygdom (COPD), herunder kronisk bronkitis og emfysem. Denne medicin bruges også til at forhindre hvæsen, som udnyttelsen (anstrengelsesudløst bronkospasme eller EIB).

Salmeterol er en langtidsvirkende bronkodilatator. Bronkodilatatorer er lægemidler, der pustet ind gennem munden for at åbne bronkierne (luftvejene) i lungerne. De lindre hoste, hvæsen, åndenød, og urolige vejrtrækning ved at øge luftstrømmen gennem bronkierne.

Denne medicin er kun tilgængelig med lægens recept.

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For denne medicin, bør overvejes følgende

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Før du bruger Serevent Diskhaler Disk

Passende undersøgelser udført til dato har ikke påvist pædiatrisk-specifikke problemer, som ville begrænse nytten af ​​salmeterol i børn over 4 år. Sikkerhed og virkning er ikke fastslået hos børn yngre end 4 år.

Passende undersøgelser udført til dato har ikke påvist geriatriske-specifikke problemer, som ville begrænse nytten af ​​salmeterol hos ældre. ældre patienter med hjerteproblemer, kan imidlertid kræve særlig forsigtighed, når de modtager salmeterol.

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager denne medicin, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler kan medføre en øget risiko for visse bivirkninger, men ved hjælp af begge lægemidler kan være den bedste behandling for dig. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​denne medicin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Dette afsnit indeholder oplysninger om den korrekte brug af en række produkter, der indeholder salmeterol. Det kan ikke være specifik for Serevent Diskhaler Disk. Læs med omhu.

Inhaleret salmeterol bruges til at forhindre astmaanfald og til behandling af kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL). Det er ikke bruges til at lindre et astmaanfald, der allerede er begyndt. Til lindring af et astmaanfald, der allerede er begyndt, bør du bruge en anden medicin. Hvis du ikke har et andet lægemiddel til brug for et angreb, eller hvis du har spørgsmål om dette, skal du kontakte din læge.

Denne medicin kommer med patient retninger eller en medicin guide. Læs anvisningerne nøje, før du bruger denne medicin. Hvis du ikke forstår retninger, eller du ikke er sikker på, hvordan du bruger Diskus® Spørg lægen eller på apoteket til at vise dig hvad du skal gøre.

Brug denne medicin kun som anvist af din læge. Brug ikke mere af det og ikke bruge det oftere end din læge bestilt. Du må heller ikke stoppe med at bruge denne medicin uden at fortælle din læge. For at gøre dette kan øge risikoen for at få åndedrætsbesvær.

For denne medicin for at hjælpe med at forhindre astma eller KOL angreb, skal det bruges hver dag i regelmæssigt fordelte doser, som bestilt af din læge.

Hvis du vil bruge Diskus®

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Korrekt brug af salmeterol

Opbevar medicinen i folieposen, indtil du er klar til at bruge det. Opbevar ved stuetemperatur, væk fra varme og direkte lys. Må ikke fryses.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Kast medicinen væk 6 uger efter den er fjernet fra folieposen eller efter at alle blærer er blevet anvendt.

Hvis du vil tage denne medicin i lang tid, er det meget vigtigt, at din læge kontrollere status for dig eller dit barn på regelmæssige besøg. Dette vil give din læge for at se, om medicinen virker korrekt, og for at kontrollere for uønskede virkninger.

Fortæl din læge, hvis du også bruger anden medicin for din KOL. Din læge kan have dig til at stoppe med at bruge medicinen og bruge det i en svær KOL angreb. Følg lægens instruktioner om, hvordan du skal tage din medicin.

Denne medicin bør ikke anvendes, hvis du har en svær KOL angreb, eller hvis symptomerne på KOL angreb allerede er startet. Din læge kan ordinere en anden medicin for dig at bruge i tilfælde af en akut KOL angreb. Hvis den anden medicin ikke virker så godt, så fortæl din læge med det samme.

Forholdsregler mens du bruger Serevent Diskhaler Disk

Denne medicin bør kun bruges som en ekstra behandling for patienter, der ikke kan behandles med andre astma medicin (såsom inhalerede kortikosteroider) eller for astmapatienter, der kræver to lægemidler, herunder salmeterol. Spørg din læge, hvis du har spørgsmål.

Selv om dette lægemiddel nedsætter antallet af astmaanfald, kan det øge chancen for et alvorligt astmaanfald, når de forekommer. Sørg for at læse om disse risici i Medicin Guide og tale med din læge eller apoteket om eventuelle spørgsmål eller problemer du måtte have.

Du bør ikke bruge denne medicin, hvis din astmaanfald allerede er startet. Din læge vil ordinere et andet lægemiddel (for eksempel en korttidsvirkende inhalator) for dig at bruge i tilfælde af et akut astmaanfald. Sørg for at du forstår at bruge den korttidsvirkende inhalator. Tal med din læge, hvis du har brug for vejledning.

Brug ikke nogen anden astmamedicin eller medicin for vejrtrækningsproblemer uden at tale med din læge. Denne medicin bør ikke anvendes sammen med andre inhalatorer, der indeholder budesonid og formoterol kombination (Symbicort®), fluticason og salmeterol kombination (f.eks Advair® Diskus®, Advair® HFA), formoterol (Foradil® Aerolizer®, Perforomist ™), eller arformoterol (Brovana ™).

Tal med din læge eller få lægehjælp med det samme, hvis

Du må ikke ændre din dosis eller stoppe med at bruge din medicin uden først at spørge din læge.

Din læge kan have dig til at bære en medicinsk identifikation (ID) kort om, at du eller dit barn bruger denne medicin. Kortet vil sige, at du kan have brug for ekstra medicin i nødsituationer, et alvorligt astmaanfald eller anden sygdom, eller usædvanlig stress.

Serevent Diskhaler Disk Side Effects

Serevent Diskus (salmeterol)

Denne medicin kan forårsage paradoks bronkospasme, hvilket betyder, at din vejrtrækning eller hvæsen vil blive værre. Paradoks bronkospasme kan være livstruende. Stop med at bruge denne medicin og tjekke med din læge, hvis du eller dit barn har en hoste, problemer med vejrtrækning, åndenød, eller hvæsen efter brug af dette lægemiddel.

Hvis du eller dit barn udvikle en hududslæt, nældefeber, eller en allergisk reaktion på denne medicin, stoppe med at bruge medicinen og tjekke med din læge så hurtigt som muligt.

Spørg din læge, hvis du eller dit barn har smerter i brystet, en hurtig hjertebanken, nervøsitet, rysten af ​​hænder eller fødder, støjende vejrtrækning, en følelse af kvælning eller trykken eller irritation i halsen, mens du bruger denne medicin.

Hypokaliæmi (lav kalium i blodet) kan forekomme, mens du bruger denne medicin. Spørg din læge, hvis du eller dit barn har mere end et af følgende symptomer: kramper, nedsat urin, mundtørhed, øget tørst, uregelmæssig hjerterytme, tab af appetit, humørsvingninger, muskelsmerter eller kramper, kvalme eller opkastning; følelsesløshed eller prikken i hænder, fødder eller læber, åndenød, eller usædvanlig træthed eller svaghed.

Denne medicin kan påvirke blodsukkeret. Hvis du eller dit barn er diabetiker og bemærker en ændring i resultaterne af dit blod eller urin sukker test, tjekke med din læge.

Du må ikke tage anden medicin, medmindre de er blevet drøftet med din læge. Dette omfatter recept eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) lægemidler og naturlægemidler eller vitamintilskud.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Få akut hjælp omgående, hvis nogen af ​​følgende symptomer på overdosering opstår

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.

kun Tilgængelighed Rx Prescription

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke udelukkes

CSA Schedule N Ikke et kontrolleret stof

Godkendelse Historie Kalender Drug historie på FDA

WADA Klasse WADA antidoping Klassifikation

KOL, vedligeholdelse Spiriva, Symbicort, albuterol, Advair Diskus, Ventolin, ProAir HFA, ipratropium, Xopenex

Astma, vedligeholdelse Symbicort, albuterol, fluticason, montelukast, Singulair, Advair Diskus, Ventolin, ProAir HFA

Bronkospasme Profylakse albuterol, montelukast, Singulair, Ventolin, ProAir HFA, Proventil, Ventolin HFA, Proventil HFA