sene skade (tendinopati) – emne oversigt

Hælen og albueled er almindelige steder for seneskader. For mere information om seneskader på disse områder, i emnerne akillessene problemer og tennisalbue.

Tendinitis. Det betyder “inflammation af senen .; tendinosis. Dette henviser til bittesmå tårer i vævet i og omkring senen forårsaget af overforbrug.

Smerten kan blive værre, når du bruger senen; Du kan have mere smerte og stivhed i løbet af natten, eller når du står op om morgenen; Området kan være bud, rød, varm, eller hævede, hvis der er betændelse; Du vil måske bemærke en knasende lyd eller følelse, når du bruger senen.

Sener er de hårde fibre, der forbinder muskler til knogler. For eksempel akillessenen forbinder lægmusklen til hælbenet. De fleste seneskader forekomme nær led, såsom skulder, albue, knæ, og ankel. En sene skade kan synes at ske pludseligt, men normalt er det resultatet af mange små tårer til senen der være sket over tid.

Læger kan bruge forskellige udtryk til at beskrive en sene skade. Du kan høre

De fleste eksperter bruger nu udtrykket tendinopati at omfatte både inflammation og microtears. Men i mange år mest sener problemer blev kaldt “tendinitis.” Mange læger stadig bruge denne velkendte ord til at beskrive en sene skade.

De fleste seneskader er resultatet af en gradvis slitage til senen fra overforbrug eller aldring. Alle kan have en sene skade. Men folk, der gør de samme bevægelser igen og igen i deres job, sport eller daglige aktiviteter er mere tilbøjelige til at skade en sene.

En sene skade kan ske pludseligt eller lidt efter lidt. Du er mere tilbøjelige til at have en pludselig skade, hvis senen er blevet svækket over tid.

Tendinopati normalt forårsager smerte, stivhed og tab af styrke i det berørte område.

Symptomerne på en sene skade kan være meget ligesom dem, der skyldes bursitis.

Pollental, behandling tips og meget mere.

Det er ikke noget at kimse af.