selektiv dorsal rhizotomy

Selektiv dorsale rhizotomy (SDR) er den mest almindelige nerve kirurgi for symptomer relateret til cerebral parese (CP). Under SDR, en kirurg skærer huden over den nederste del af rygmarven. Kirurgen derefter finder og skærer nerverne i ledningen, der er årsag muskelstivhed i benene.

Efter operationen, er der behov fysioterapi. Desuden kan der stadig være behov for ortopædisk kirurgi og afstøbninger eller seler.

Nerver, der er skåret i SDR vokser ikke sammen igen. Når ikke alle nerver er skåret, og andre operationer kan være nødvendig for at skære dem, der fortsat.

Selektiv dorsale rhizotomy kan udføres for at lindre muskelstivhed og spasticitet når CP alvorligt påvirker benene. Proceduren kan også forbedre bevægelsesområde i benene.

SDR er især nyttig, når cerebral parese påvirker begge ben, men ikke armene (spastisk diplegi). Det er ikke anbefales til folk, der har permanent stive led (kontrakturer), lidt styrke i deres lemmer, eller problemer med balancen.

Nogle børn har mindre muskelstivhed (spasticitet), og er i stand til at bevæge deres ben lettere efter SDR, selvom deres ben kan føle svagere og noget følelsesløs. Sommetider spasticitet helt går væk.

Denne operation kan mindske chancerne for ben deformiteter i voksende børn. Når musklerne strammes omkring voksende knogler, kan knoglerne ikke udvikle sig normalt.

SDR skærer de nerver, der forårsager spasticitet og forhindrer musklen trækker sig sammen igen. Når SDR sker før ortopædisk kirurgi, kan det øge succesen af ​​at kirurgi.

I de fleste tilfælde har SDR ikke påvirke andre funktioner i kroppen, såsom tarm og blære kontrol eller evnen til at have sex. I sjældne tilfælde kan der opstå problemer såsom mærkelige fornemmelser eller tab af kontrol over blæren.

Kirurgi af enhver art indebærer risiko for blødning, infektion, eller behovet for gentagne kirurgi.

Komplikationer efter SDR er sjældne. Børn har brug for at have fysisk behandling i op til 1 år efter denne operation.

Flere undersøgelse er nødvendig for at kende de langsigtede virkninger af SDR på funktion og tilstand af knogler og led.

Udfyld kirurgi oplysningsskema (PDF) (Hvad er en PDF-dokument?) For at hjælpe dig med at forberede denne operation.

Susan C. Kim, MD – Pediatric; Louis Pellegrino, MD – Developmental Pediatrics

September 9, 2014