seksualitet og lupus

Den konstante smerter og træthed i forbindelse med lupus kan gøre det vanskeligt at klare de fysiske og følelsesmæssige aspekter af køn. Desuden er nogle lægemidler anvendes til behandling af lupus kan forårsage problemer. Nogle af disse stoffer kan nedsætte din sexlyst. Andre lægemidler kan mindske seksuel ophidselse eller gøre det vanskeligt at opnå en orgasme.

Nogle mennesker med lupus har også en tilstand kendt som Raynauds fænomen. Udsættelse for kulde forårsager spasmer i de små blodkar i fingre og tæer. Dette reducerer blodgennemstrømningen og kan forårsage fingre og tæer til at blive hvid eller blå og følelsesløse. Under sex, strømmen af ​​blod stiger til det genitale område og aftager til andre områder af kroppen, herunder fingrene. Dette kan forårsage følelsesløshed og smerter af Raynauds fænomen forekommer.

Omkring 1,5 millioner mange mennesker i verden har lupus (systemisk lupus erythematosus, eller SLE), den mest almindelige form), i henhold til Lupus Foundation of America. Hovedparten, 90%, er kvinder, der normalt udvikler sygdommen i alderen 15 og 44. afrikansk-amerikanske, latinamerikanske og asiatiske kvinder har en højere risiko. Eliza Chakravarty, MD, assisterende professor i medicin i fordelingen af ​​immunologi og reumatologi ved Stanford University School of Medicine, kaster lys over en sygdom, du måske ikke ved ret meget om.

Andre problemer kan også forstyrre seksuel aktivitet, såsom orale og genitale sår, vaginal tørhed og gær infektioner. Du kan føle mindre attraktivt på grund af hududslæt, der er vanskelige at kontrollere.

Din partner kan ikke forstå de ændringer i dit ønske, det faktum, at du kan føle uinteressant, eller de fysiske problemer, du oplever. Han eller hun måske tror, ​​du ikke længere tiltrukket af ham eller hende. På den anden side, kan du føle din partner er at undgå dig, når han eller hun forsøger at være følsom over for dine behov, og er bange for at såre dig eller få dig mere smerte under seksuel kontakt.

Disse spørgsmål kan være svært for dig at tale om. Men for at en gensidig vilje have åbne og ærlige diskussioner med din partner kan spille en vigtig rolle i at forstå de problemer, der påvirker dit forhold. Hvis to af du ikke kan løse dine problemer sammen, søge hjælp fra din læge, sygeplejerske eller en rådgiver med erfaring i at arbejde med mennesker, der har lupus.