seglcelle krise – emne oversigt

Pain Management Trends

En seglcelle krise er en smertefuld episode, der kan begynde pludseligt i en person, der har seglcelleanæmi.

Smerten kan ske i enhver del af kroppen. Men de mest almindelige områder omfatter

Behandlingen afhænger af niveauet af smerte, og hvor længe det varer. Nogle gange, nonprescription, eller over-the-counter, kan smertestillende såsom ibuprofen hjælpe. Andre gange, en person har brug for stærkere smertelindring medicin, der er ordineret eller givet af en læge. Nogle smertefulde episoder kan have brug for IV terapi for væsker og kraftfulde smertestillende medicin, såsom morfin, at lette smerten.

Du kan forberede en krise på forhånd ved at oprette en smerte forvaltningsplan med din læge. Denne plan bør ikke kun omfatte de typer af medicin, du kan tage derhjemme, men også andre handlinger, du kan tage derhjemme til at lindre smerter. Også din plan hjælper dig, når at ringe til din læge eller tage på hospitalet.

For mere information, se seglcellesygdom: Pain Management.

Det er ikke altid muligt at vide, hvad sætter en krise, men udløser omfatter dehydrering, kolde temperaturer, infektion, stress og lavt indtag ilt.

Du kan hjælpe med at forhindre en krise ved

For mere information, se seglcellesygdom: Sund og rask.

Knogler fra rygsøjlen; Knogler i arme og ben; Bryst; Mave.

Drikke masser af væske, især før, under og efter træning eller anstrengende aktivitet, og når du har feber eller infektion. Drik nok, så din urin er lysegul eller klar som vand; Dressing varmt i koldt vejr. Prøv at undgå situationer, hvor du kan blive kold. Udsættelse for kold luft, vind og vand kan forårsage en krise ved at udløse røde blodlegemer sickling i udsatte områder af kroppen; Øvelse med omhu. Hvis du motionerer ihærdigt, hvile, når du føler dig træt, og drikke masser af væske for at undgå dehydrering. Dehydrering og reducerede oxygen-niveauer i en persons blod som følge af anstrengende motion kan forårsage røde blodlegemer til segl; Få masser af søvn; Prøv at reducere og håndtere stress i dit liv.