se, om du er for syg til at arbejde med en almindelig forkølelse

Du vågner op om morgenen, og du ikke føler så stor. Måske nysen er din No. 1 problem. Eller du har fået en doozy af en hovedpine. Uanset hvad der generer dig, har du fået en beslutning om at gøre: Blive hjemme eller hoved til at arbejde?

Det er hver mors mantra: Dæk munden, når du hoster. Under influenzasæson, det er det bedste råd du kan give et barn – eller voksen – der ønsker at undgå influenza; Den influenza-virus er gået fra den ene person til den anden gennem væsker fra mund og næse sekreter. Når vi hoster og nyser, disse dråber går i luften; “Det er vores ansvar at dække mund og næse, så disse dråber ikke går i luften … så de ikke spredes til andre mennesker,” siger James Mamary, MD, en pulmonologist med …

Hvis du har de snøfter, men du er ikke ømme eller febrilsk og føler fint ellers, har du sandsynligvis har allergi. Det er OK at gå på arbejde.

Du kan henvende sig til flere over-the-counter medicin til behandling af milde allergier. Men husk på, at nogle medikamenter, såsom diphenhydramin eller chlorpheniramin, kan gøre dig søvnig. Lægemidler med mindre af denne bivirkning omfatter loratidin og cetirizin.

Hvis din høfeber er alvorlig eller ikke få bedre med antihistaminer, kan du se en allergolog. Han kan gøre tests for at finde ud af, hvad der er udløser problemet. Han kan anbefale allergi skud til at reducere dine symptomer.

For dybdegående information, se Allergi eller forkølelsessymptomer?

Hvis dit tøj er at blive gennemblødt, du højst sandsynligt har feber. Sørg for at drikke masser af væske. Overveje at se din læge, især hvis din temperatur er over 102 grader F. Det kunne være et tegn på at du har influenza. Hold dig væk fra arbejde – og venner – indtil du føler dig bedre.

Hvis du har feber plus hvide pletter på dine mandler, kan du have halsbetændelse. Det er meget smitsom, og du kan have brug for et antibiotikum. Ring til din læge til en test, der kan bekræfte diagnosen.

For dybdegående information, se halsbetændelse: Koldt, Strep Throat, eller Tonsillitis?