sarkoidose: hvad er det? hvad der forårsager det?

Sarcoidose er en kronisk sygdom, der påvirker flere systemer i kroppen, fra øjnene til lungerne til hjernen. Det er kendetegnet ved opbygning af immunsystemceller i organer, der danner små klynger kaldes granulomer, en type betændelse af de involverede væv.

Sarcoidose findes i hele verden. Mens sygdommen kan påvirke nogen, unge kvinder af afrikansk afstamning og folk i skandinavisk, tysk, irsk, eller Puerto Rico oprindelse er mere tilbøjelige til sarkoidose. Den forekommer oftest i alderen mellem 20 og 40, selv om det kan forekomme hos børn og ældre voksne.

Symptomerne på tuberkulose spænder fra ingen symptomer (latent tuberkulose) til symptomer på aktiv sygdom. Faktisk kan du ikke engang være klar over, at du har en latent TB-infektion, indtil det er åbenbaret gennem en hudtest, måske under en rutinemæssig helbredsundersøgelse; Hvis du har aktiv TB sygdom, kan du have disse symptom; Samlet fornemmelse af at føle unwel; Hoste, eventuelt med blodige mucu; Fatigu; Åndenød breat; Vægt los; Low-grade Feve; Nat s …

Fordi symptomerne på sarkoidose kan være vag og kan forveksles med andre sygdomme, er det svært at vurdere, hvor almindeligt det er. I USA, en anslået 10 til 40 ud af 100.000 mennesker har sarkoidose. Blandt afrikansk-mange mennesker i verden, den er højere.

Sarkoidose er ikke tydning; det er heller ikke smitsom. Selv om det kan forekomme i familier, er det ikke arvelig. Normalt sygdommen ikke disablin; de fleste mennesker med sarkoidose leve et normalt liv. I virkeligheden, i de fleste tilfælde, at sygdommen bliver kun vist kortvarigt og forsvinder af sig selv. Ca. 20% til 30% af mennesker med sarkoidose er tilbage med nogle permanente lungeskade, og i 10% til 15% af patienterne er sygdommen kronisk. Selv om det er sjældent, kan døden fra sarkoidose opstå, hvis sygdommen forårsager alvorlige skader på vitale organer, såsom hjernen, lunger eller hjerte.

Forskere mener, sarkoidose er forbundet med en unormal reaktion i immunsystemet, men hvad der udløser denne reaktion er ikke kendt. Heller ikke læger, om arvelighed, miljø eller livsstil påvirker udviklingen, sværhedsgraden eller længden af ​​sygdommen. Det er spørgsmål, som forskerne forsøger at besvare.

KILDER

National Heart, Lung og Blood Institute.

Norman T. Soskel, MD, pulmonal og Critical Care Medicine, Memphis, Tenn.

Lung Association.

Hunninghake GW, et al; Sarkoidose Vase Diffus Lung Dis, Sept 1999.