sandheden om hvide fødevarer

Hvide fødevarer – væsentlige, “dårlige kulhydrater” som sukker og bagværk lavet med hvidt mel – er blevet fingre som en synder i Amerikas fedmeepidemi. Men er det rigtigt, at du skal kysse hvide fødevarer farvel, hvis du ønsker at tabe sig og spise sundt?

Undgå raffinerede kulhydrater kom på nationale radar når low-carb diæter som Atkins og Sugar Busters blev populære. Det hjalp ikke, at en undersøgelse fra 2004 viste, at folk, der spiste for mange raffinerede kulhydrater var i øget risiko for fedme og type 2 diabetes.

Det er let at spise for meget fødevarer som cookies eller hvid-mel pasta – og det er endnu nemmere at drikke sødede drikkevarer. Det er anslået, at mange mennesker i verden drikker 22% af vores samlede kalorier, meget af det fra drikkevarer sødet med sukker eller high-fructose corn syrup.

Kosten Sandheden er, at kulhydrater er afgørende for sundhed og er kroppens foretrukne form for brændstof. Vi kan ikke leve uden dem – men vi ville være sundere, hvis vi fik de fleste af vores kulhydrater fra “intelligente kulhydrater” som frugt, grøntsager, bælgfrugter, fedtfattige mejeriprodukter og fuldkorn. Den nederste linje: Hvid, kan raffinerede fødevarer være en del af en sund kost, men mådehold er nøglen.

Hvid mad henviser generelt til fødevarer, der er hvidt i farve, og som er blevet behandlet og raffineret, ligesom mel, ris, pasta, brød, kiks, korn og simple sukkerarter som tabellen sukker og high-fructose corn syrup.

Naturlige, uforarbejdede hvide fødevarer, såsom løg, blomkål, majroer, hvide bønner og hvide kartofler ikke falder i samme kategori. (Selvfølgelig sundhed går ud af vinduet, når du dybt stege disse eller andre grøntsager, eller slather dem med smør, creme fraiche, eller ost.)

Forskellen mellem raffinerede hvide fødevarer og deres sundere kolleger behandler og fiber. De fleste hvide kulhydrater starter med mel, der er blevet slebet og forfinet ved at fjerne det yderste lag, hvor fibrene er placeret. Vitaminer og / eller mineraler tilsættes ofte tilbage for at berige den raffineret produkt.

Ud over at være let at spise for meget, raffinerede kulhydrater er mindre tilfredsstillende end “gode kulhydrater.” Kroppen absorberer forarbejdede kerner og simple sukkerarter relativt hurtigt. Øget blodsukker udløser en frigivelse af insulin, og i en time eller to efter at have spist, sult afkast.

sunde, lækre opskrifter, fra og spiser godt magasin.

Mens du træner, bør du regne imellem …