SAM-e (s-adenosylmethionin, samme): tillæg for slidgigt smerter, depression, fibromyalgi

SAM-e er en forbindelse, der er lavet naturligt i kroppen og spiller en vigtig rolle i normal kropsfunktion. En syntetiseret form af SAM-e betragtes som en supplement i USA, men SAM-e er blevet solgt som en receptpligtig medicin i dele af Europa i årtier. Dens videnskabelige navn er S-adenosylmethionin. SAM-e er også kendt som ademetionine og SAMe.

SAM-e har gode beviser som en behandling for slidgigt smerter. Nogle undersøgelser har fundet, at oral SAM-e er så effektiv som NSAID smertestillende, såsom ibuprofen og Celebrex. SAM-e tager længere tid at handle end narkotika gør, men det har også færre bivirkninger end NSAID.

SAM-e er også blevet anvendt til behandling af depression i mange år. Nogle undersøgelser har fundet, at SAM-e kunne fungere som såvel som tricykliske antidepressiva lindre symptomerne. Men mange af disse undersøgelser var behæftet med fejl eller for lille til at være afgørende.

Andre anvendelser af SAM-e er ikke undersøgt så grundigt. Der er nogle beviser for, at SAM-e kan hjælpe med at lette smerten ved fibromyalgi og spinal skade ledningen forårsaget af HIV. SAM-e kan også hjælpe med at kontrollere kolestase – en opbygning af galde i leveren – især hos gravide kvinder i tredje trimester. Et forsøg foreslog, at SAM-e kan være nyttige for voksne med ADHD. skal dog mere forskning, der skal gøres.

Jeg bruger kupon; Jeg køber butikken mærke; I butikken i discountbutik; Jeg tager ikke vitaminer eller kosttilskud

Nogle mennesker bruger SAM-e som en behandling for andre tilstande, såsom leversygdom, Alzheimers sygdom, smerter, migræne, og bursitis. Vi kender ikke de potentielle risici eller fordele ved disse anvendelser.

Der er ingen etableret ideelle dosis af SAM-e. For depression, har mange undersøgelser bruges mellem 400-1,600 milligram dagligt. For slidgigt, 600-1,200 milligram dagligt af SAM-e opdelt i tre doser er fælles. Spørg din læge til råds. Nogle gange er dosen af ​​SAM-e øges gradvist over et par uger. Dette kan bidrage til at mindske bivirkninger, såsom rastløshed eller angst.

Der er ingen mad kilder til SAM-e.