rygmarvsskade coping og support

En ulykke, der resulterer i lammelse er en livsændrende begivenhed. Pludselig at have et handicap kan være skræmmende og forvirrende, og tilpasning er ikke nogen nem opgave. Du kan undre, hvordan din rygmarvsskade vil påvirke dine daglige aktiviteter, job, relationer og langsigtede lykke.

Recovery fra en sådan begivenhed tager tid, men mange mennesker, der er lammet fremskridt at lede produktive og tilfredsstillende liv. Det er vigtigt at holde sig motiveret og få den støtte du har brug for.

Hvis du for nylig er såret, vil du og din familie vil sandsynligvis opleve en periode med sorg og sorg. Selv de sørgende processen er forskellig for alle, er det almindeligt at opleve benægtelse eller vantro, efterfulgt af sorg, vrede, overenskomstforhandlinger og endelig accept.

Den sørgende proces er en almindelig, sund del af din opsving. Det er naturligt – og vigtigt – at sørge over tabet af den måde du var. Men det er også nødvendigt at sætte nye mål og finde en måde at komme videre med dit liv.

sørgende

tager kontrol

Du vil sandsynligvis have bekymringer om, hvordan din skade vil påvirke din livsstil, din økonomiske situation og dine relationer. Sørgende og følelsesmæssig stress er normalt og almindeligt.

Men hvis din sorg og sorg påvirker din pleje, få dig til at isolere dig selv fra andre eller beder dig at misbruge alkohol eller andre stoffer, kan du overveje at tale med en socialrådgiver, psykolog eller psykiater. Eller du kan finde en støtte gruppe af mennesker med rygmarvsskader nyttige.

Taler om dit handicap

Taler med andre, der forstår, hvad du går igennem kan være opmuntrende, og medlemmer af gruppen kan have gode råd om at tilpasse områder af dit hjem eller arbejde plads til bedre imødekomme dine aktuelle behov. Spørg din læge eller genoptræning specialist, hvis der er nogen støtte grupper i dit område.

Beskæftiger sig med intimitet, seksualitet og seksuel aktivitet

En af de bedste måder at genvinde kontrol over dit liv er at uddanne dig selv om din skade, og dine muligheder for at genvinde et selvstændigt liv. En række kørsel udstyr og ændringer på bilen er til rådighed i dag.

Ser frem til

Det samme gælder for hjemmet modifikation produkter. Ramper, bredere døre, særlige dræn, grab barer og nem at turn dørhåndtag gør det muligt for dig at leve mere selvstændigt.

Fordi omkostningerne ved en rygmarvsskade kan være overvældende, kan du ønsker at finde ud af, om du er berettiget til hjælp eller support fra staten eller føderale regering eller fra velgørende organisationer for økonomisk. Din rehabilitering team kan hjælpe dig med at identificere ressourcer i dit område.

Dine venner og familie kan reagere på dit handicap på forskellige måder. Nogle kan være ubehageligt og usikker, hvis de siger eller gør det rigtige.

Bliver uddannet om din rygmarvsskade og villig til at uddanne andre er nyttigt. Børn er naturligt nysgerrige og til tider justere temmelig hurtigt, hvis deres spørgsmål besvares på en klar og ligefrem måde. Voksne kan også drage fordel af at lære de faktiske omstændigheder.

Forklare virkningen af ​​din skade, og hvad din familie og venner kan gøre for at hjælpe. Samtidig, tøv ikke med at fortælle venner og kære, når de hjælper for meget. Selv om det kan være ubehageligt i starten, taler om din skade ofte styrker dine relationer med familie og venner.

Din rygmarvsskade kan påvirke kroppens reaktion på seksuelle stimuli. Men du er en seksuel væsen med seksuelt begær. En opfyldelse følelsesmæssige og fysiske forhold er mulig, men kræver kommunikation, eksperimenter og tålmodighed.

En professionel rådgiver kan hjælpe dig og din partner kommunikere dine behov og følelser. Din læge kan give de lægelige oplysninger, du har brug for om seksuel sundhed. Du kan have en tilfredsstillende fremtid komplet med intimitet og seksuel nydelse.

Af natur, en rygmarvsskade har en pludselig indvirkning på dit liv og livet for dem tættest på dig. Når du først høre din diagnose, kan du begynde at gøre en mental liste over alle de ting, du ikke kan gøre længere. Men som du lærer mere om din skade, og dine behandlingsmuligheder, kan du blive overrasket over alt, hvad du kan gøre.

Takket være nye teknologier, behandlinger og udstyr, mennesker med en rygmarvsskade spille basketball og deltage i sporet mødes. De male og tage fotografier. De bliver gift, har og opdrage børn, og har givende job.

I dag, fremskridt i stamcelleforskningen og nerve celle regenerering giver håb om en større opsving for mennesker med rygmarvsskader. Samtidig er nye medikamenter, som undersøges for folk med lange stående rygmarvsskader.

Ingen ved, når nye behandlinger vil være til rådighed, men du kan forblive håbefuld om fremtiden for rygmarven forskning, mens leve dit liv til fulde i dag.